قورمه سبزی یکی از خوشمزه ترین و اصیل ترین غذاهای ایرانی است که محبوبیت زیادی در بین مردم ایران دارد. این غذای خوشمزه در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می شود. برخی از افراد در پخت قورمه سبزی مهارت زیادی دارند و در میان اقوام زبانزد است. یکی از رازهای خوشمزه شدن این خورش سنتی استفاده از ادویه در آن است.
ادویه قورمه سبزی را باید 20 الی 30 دقیقه آخر پخت اضافه کنید. بعد از افزودن ادویه، خورش حداقل باید به مدت 30 دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا طعم چاشنی را جذب کند.
به ازای هر سه نفر از این ادویه یک قاشق و نیم در خورش بریزید.
ترکیبات ادویه قورمه سبزی
جعفری خشک : 50 گرم
تره خشک: 60 گرم
شنبلیله خشک :50 گرم
اسفناج خشک: 50 گرم
زردچوبه: 150 گرم
دارچین:: 200 گرم
زیره سیاه:25 گرم
رازیانه :15 گرم
انیسون:15 گرم
تخم شنبلیله:20 گرم
فلفل عنابی:10 گرم
تخم گشنیز:70 گرم
زنجبیل :10 گرم
فلفل سیاه : 20 گرم
لیمو سیاه بدون هسته:30 گرم
پودر گل سرخ: 50 گرم
خولنجان:20 گرم
گرد_غوره:30 گرم
برای استفاده از این چاشنی، باید بگذاریم که خورشت کاملا جا بیفتد، سپس چاشنی را اضافه کنیم. بعد از اضافه کردن این چاشنی باید اجازه دهیم، خورش حداقل به مدت ۳۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند تا طعم چاشنی را جذب کند.
استفاده از ادویه یا چاشنی برای قرمه سبزی میتواند طعمی فوق العاده به آن ببخشد .
چاشنی ها میتونه اینا باشه :
بعضی ها موقع تفت دادن سبزی رب آلوچه یا رب انار به سبزی اضافه میکنن و تفت میدن.
بعضی ها وسط های پخت رب گوجه رو تفت میدن و میریزن تو خورشت. من به شخصه دوست ندارم. چون رنگ قورمه سبزی باید سیاه باش!!
لیمو عمانی رو در هر صورت حذف نکنید! لیمو رو بریزین، چاشنی دیگه هم بریزین! بعضی ها از قبل لیمو رو تو آب خیس میدن تا به اصطلاح تلخیش گرفته بشه. من نیازی ندیدم.
بعضی ها گرد لیمو میریزن. اینم میشه.
لواشک ترش اگه دارین میتونین تیکه کنین بریزین تو خورشت پخته بشه و خورشت رو ترش کنه!
تمر هندی هم میشه برای ترش کردن ش استفاده کرد.
آبغوره و آب نارنج هم عالی میشه. من که خیلی دوست دارم.
یه موقع همه رو با هم نریزین تو خورشت تون ؟ !!
خلاصه اینا رو گفتم بدونین قورمه سبزی باید ترش باشه! حالا با هر چی که دم دستتونه!
روشی برای جا انداختن قورمه سبزی
_ اولا از کلک هایی مثل انداختن یخ تو خورشت یا ریختن آرد اجتناب کنید. خورشت باید خودش جا بیفته! رمزش هم پخت طولانی با شعله کم هست! همون قل قل خوردنهای کوچیک!
_ ظرفهای سفالی و سنگی که زیرش شعله پخش کن داره مناسبه واسه اینکار.
قورمه سبزی اصلااا نباید کم نمک باشه! در ضمن فلفل سیاه حتما بریزین. یه ادویه حیاتی تو قورمه سبزی یه. تند و خوشمزه ش میکنه.
فوت و فن یک قورمه سبزی توپ
1. مهمترین مسئله ، ترکیب سبزی و آماده سازی شه :
_ اگه اسفناج اصلا نریزن، خورشت زیاد لعابدار نمیشه و آب و دون جدا میشه. اگه زیاد بریزن، طعم قورمه سبزی جالب نمیشه و همینطور موقع سرخ کردن، چون اسفناج آب میندازه، نمیزاره سبزیاتون خوب سرخ بشه و له شون میکنه. اسفناج اگه زیاد باشه خورشتتون سبز روشن میشه. در صورتیکه ماها غالبا رنگ تیره رو می پسندیم.
_ پیازچه حتما بریزین. خوشمزه میکنه. گشنیز هم در همین حد گفتم خوبه.
_ شنبلیله اگه کم باشه، قورمه سبزی اون طعم نستالژیکش رو نخواهد داشت و اگه زیاد باشه خورشت شما تلخ میشه.
_سبزی باید خوووب تفت بخوره. قشنگ سرخ بشه. بیش از حد سیاهش نکنید که تلخ میشه.
_اگه سبزی درشت باشه، خوب جانمی افته. خوب ریزش کنید. میتونید سبزی قورمه سبزی تون رو از فروشگاه بهسا مارکت خریداری کنید تهیه شده از سبزیجات معطر و شسته شده خشک می باشد.
2. روغن مصرفی باید روغن جامد باشه! خصوصا برای سرخ کردن سبزی...میدونید که فریز کردن روغن مایع اصلا خوب نیست. درسته روغن جامد ضررهایی هم داره. ولی خب خوشمزه میکنه دیگه!
3. گوشت مصرفی باید گوسفندی باشه. استفاده از چند تیکه دنده یا قلم و دنبه علاوه بر گوشت خورشتی، مزه ی خیلی خوبی به خورشت مون میده.
4.لوبیا :خب همه ی ما دیدیم که انواااع لوبیا ها استفاده میشه. ولی به نظر شخصی من چیتی خیلی خوشمزه تر میشه. لوبیا قرمز ولی خب خوشگل تر و نستالژیکه!
_ قورمه سبزی باید ترش باشه...قورمه سبزی ای که ترش نباشه قورمه سبزی نیست!
برای خرید ادویه قورمه سبزی اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# طرز تهیه ادویه قورمه سبزی # خرید ادویه قورمه سبزی # خواص ادویه قورمه سبزی # خرید چاشنی قورمه سبزی # ترکیبات ادویه قورمه سبزی