زیره سبز، ادویهای است با طبع گرم و خشک و خواص بسیار که از گذشته تا کنون کاربرد بسیاری در طب سنتی و آشپزی ایرانی داشته است.و به عنوان طعم دهنده در محصولات تجاری و غذایی کاربرد دارد و فاکتور اساسی پودرهای کاری و چیلی می باشد.
یکی از ادویه هایی است که امروزه در غذاهای ایرانی و ملل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. عموما از این چاشنی که دارای طبع گرم است، در پلو های مخلوط استفاده می شود. یکی از خواص اصلی آن در از بین بردن نفخ معده و شکم می باشد.
این چاشنی که بیشتر در پلو های مخلوط استفاده می شود، می توانید در لاغری و از بین بردن اختلالت عصبی موثر واقع گردد. این چاشنی دارای منگنز بسیاری است و موجب آرامش بدن و حس خواب می شود. برای بیمارانی که از ام اس و پارکینسون رنج می برند، می توان از آن بهره برد. باید در نظر داشت که ادویه فوق می تواند متابولیسم بدن را افزایش دهد و به همین دلیل در سوخت و ساز تاثیر بسزایی دارد. برای استفاده از این چاشنی می توان در زمان دم کشیدن برنج؛ گریل نمودن گوشت و مرغ، طبخ خورش و غیره استفاده نمود.
این چاشنی برای افرادی که از چربی بالا و کلسترول بد خون رنج می برند، یک چاشنی شگفت انگیز است زیرا قادر می باشد تا این چربی ها به راحتی در بدن تجزیه شوند.
مهمترین خاصیت آن ضد نفخ بودن و بهبود سیستم گوارشی بدن است. دو نوع زیره در بازار ایران موجود میباشد؛ زیره سیاه و زیره سبز، که زیره سیاه نیز خود به دو دسته زیره سیاه کوهی کرمان و زیره سیاه پرورشی تقسیمبندی میشود.
خواص و فواید پودر زیره سبز
درمان هموروئید
زیره سبز سرشار از فیبر است که بهطور طبیعی باعث تحریک سیستم گوارش، بهبود هضم و درمان هموروئید میشود. همچنین خواص ضد قارچ و ضد میکروبی دارد که عفونتهای ناشی از هموروئید را درمان میکند.
کمک به هضم
زیره سبز با تحریک غدههای مسئول ترشح اسیدها، صفرا و آنزیمها باعث هضم بهتر غذا میشود.
تقویت سیستم ایمنی
زیره ویتامین Cدارد و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. بههمین دلیل دکتر طب سنتی هم استفاده از آن را توصیه میکند.
کاهش وزن
خواص زیره لاغری یکی از بهترین خواص این ادویه محسوب میشود که با افزایش سوختوساز بدن و بهبود هضم باعث کاهش وزن میشود.
پوست صورت
زیره سبز با داشتن ویتامین Eدیواره مویرگی در پوست را تقویت میکند. در نتیجه خاصیت ارتجاعی و رطوبت پوست بهبود مییابد. در واقع زیره سبز یک ادویه ضدپیری است!
ارزش غذایی پودر زیره سبز
طبع زیره سبز گرم و خشک است.و یک منبع خوب از آهن، منگنز، منیزیم، کلسیم، مس، روی، پتاسیم و فسفر است. دیگر ویتامینهای موجود در آن را شامل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامینهای A، C، E، K و ویتامین B6. همچنین در آن چربیهای اشباع، سدیم و کلسترول بسیار پایین است. و دانهای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد.
موارد استفاده پودر زیره سبز
مقوی معده
زیره سبز مقوی معده است و آن را گرم کرده و برای از بین بردن انگل معده مؤثر است. کرم تنیا را دفع کرده و به دلیل قابض بودنش، گازها و بادهای معده را خارج می سازد.
مصرف با ماست
مداومت در مصرف زیره سبز با ماست می تواند سبب لاغری شود. به این صورت که 200 گرم ماست را با یک قاشق زیره سبز مخلوط کرده و میل شود. همچنین به دلیل طبع گرم زیره سبز، سردی ماست را نیز از بین می برد.
درمان اسهال
طبق تحقیقات به دست آمده مصرف این چاشنی جهت درمان اسهال مفید است.
استفاده در پلو
رایج ترین مصرف زیره سبزاستفاده آن همراه با برنج می باشد. به این صورت که آن را لابه لای برنج دم می کنند. اما باید توجه داشت که این چاشنی هنگام دم کشیدن با برنج حرارت زیادی نبیند چرا که ممکن است با حرارت بین 5 تا 12 درصد از کل اسانس آن ها تبخیر شود و میزان آن ماده مؤثر کاهش یابد اما خواصش باقی می ماند.
در برنج وقتی زیره سبزعطر خوشبوی خود را باقی دارد یعنی هنوز خواص آن باقی مانده است اما اگر حرارت به قدری باشد که بوی آن کم شود یعنی بیشترین قسمت خواص آن از دست رفته است.
برای خرید زیره سبز اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# موارد استفاده زیره سبز # خرید زیره سبز # خواص زیره سبز # خرید پودر زیره سبز # Cumin