جعفری خشک گونهای از سبزیجات خشک است که بسیار مغذی و پرفایده است و دارای طبع گرم و خشک است. این گیاه دارای خواص بسیاری است که برای درمان انواع بیماریها مفید بوده و همچنین برای تهیه انواع غذا و سالاد کاربرد دارد.
جعفری گیاهی با کالری بسیار پایین است که باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود، آب اضافی بدن را دفع میکند و کلیه و کبد را سم زدایی میکند و به لاغری کمک میکند.
این گیاه آنتیاکسیدانهای بسیار زیادی دارد که باعث پاکسازی کلیه میشود، بنابراین بهتر است کسانیکه به نارسایی کلیه مبتلا هستند، جعفری را در رژیم غذایی خود بگنجانند، زیرا این گیاه باعث افزایش ادرار میشود.
جعفری برای پاکسازی و سمزدایی کبد بسیار مفید و موثر است، این گیاه خاصیت دیورتیک دارد که به درمان مشکلات کبدی بسیار کمک میکند.
جعفری سرشار از آهن و ویتامین C است که مکمل بسیار خوبی برای درمان کم خونی است، زیرا آهن به کم خونی کمک میکند و ویتامین C جذب آهن را بالا میبرد.
پتاسیم موجود در جعفری، به کنترل چربی و فشار خون کمک میکند به اینصورت که آب اضافی بدن را دفع و فشار خون بالا را کاهش میدهد.
جعفری خشک، سرشار از ویتامین و فلاونوئید است که برای سم زدایی بدن بسیار مفید و موثر است، دمنوش این گیاه، به پاکسازی بدن کمک میکند.
جعفری، با دارا بودن مادهای به نام میریستین، سطح قند خون بدن را کاهش میدهد به این صورت که باعث کاهش مقاومت بدن در برابر انسولین میشود. در کشور ترکیه از جعفری برای درمان دیابت استفاده میشود. همچنین برای زیبایی و پوست نیز بسیار مفید است.
سبزیجات خشک در بازار کیفیت های مختلفی دارد که این کیفیت بستگی به نوع تهیه بار و نیز نحوه شستشو و خشک کردن دارد.
ارزش غذایی جعفری خشک
جعفری منبع فلاونوئید و آنتی اکسیدان است. به ویژه اسید فولیک، ویتامین K، ویتامین C و ویتامین A. یک قاشق سوپخوری (یک گرم) جعفری خشک حاوی حدود 6.0 میکروگرم لیکوین و 10.7 میکروگرم آلفا کاروتن است. همچنین 82.9 میکروگرم لوتئین و زیگزانتین و 80.7 میکروگرم بتا کاروتن دارد.
کاربرد جعفری خشک
جعفری خشک جایگزین مناسب برای بیشتر سبزی ها می باشد و برگ های زیبای آن در تزئین غذاها کاربرد زیادی دارد. در انواع سالاد،سس های دریایی،غذاهای ایتالیایی و املت ها اشتها آور، از بین برنده خون مردگی، رفع کننده گرفتگی صدا، رشد قد، از بین برنده جوش مژه، رفع کننده چسبندگی پلاکت های خون، از بین برنده سیاهی دور چشم و …میتوانید از آن استفاده کنید. همچنین برای تهیه ی مواد درون غذاهای شکم پر مثل مرغ و ماهی میتوانید از جعفری استفاده کنید. اگر در سوپ از جعفری استفاده می کنید 5 الی 10دقیقه قبل از سرو آن را اضافه کنید تا عطر و طعم خود را از دست ندهد
موارد منع مصرف
خانم ها در دوران بارداری و شیردهی می توانند از خواص و مزایای این سبزی بهره بگیرند. اما استفاده ی بیش از حد آن می تواند منجر به مشکلات جدی شود.
برای خرید ترخون خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# موارد استفاده جعفری خشک # خرید جعفری خشک اعلی # خواص جعفری خشک