برای آن که ترشی خوشمزه تهیه کنید به ادویه ترشی نیاز دارید. ترشی از گذشته برای افزایش ماندگاری مواد غذایی تهیه میشد و مصرف آن برای بدن خواص دارویی هم دارد. بهتر است ترشی خانگی درست کنید و در فصل زمستان برای گرم شدن بدن از آن استفاده کنید. ترشی به افزایش سرعت لاغری هم کمک میکند.
طبع ادویه ترشی
طبع ادویه مخصوص ترشی گرم و خشک است.
ادویه ترشی چیست؟ چرا از آن استفاده میکنیم؟
ادویه مخصوص ترشی به آن طعم خاصی میدهد و عطر خیلی خوبی به ترشی میدهد. ادویه مخصوص ترشی از ترکیب چند نوع ادویه دیگر به دست میآید. این ادویهها با نسبت خاصی با هم مخلوط میشوند و در بسیاری از ترشیها از آن استفاده میشود. ادویه ترشی مخلوط ، ادویه ترشی لیته ، ادویه ترشی لیته بندری و… از جمه ادویههای مورد استفاده در ترشیها هستند که اگر به مواد ترشی اضافه نشوند، ترشی طعم و مزه خوبی نمیگیرد. ادویه، طعم دهنده خیلی خوبی برای ترشی است و ترکیب آنها با هم، موجب تأثیر بیشتر بر بهبود سلامتی میشود. معمولا در ادویه ترشی ، گلپر، پودر گشنیز، دارچین، پودر زیره سبز، جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، و سبزی معطر استفاده میشود.
از ادویههای پودر خردل، پودر ریحان، برگ بو و میخک هم در تهیه ترشی استفاده میشود . میخک برای خوش طعم شدن ترشی رایج است.
بهتر است این ادویهها قبل از آن که به ترشی اضافه شوند کمی تفت داده شوند تا اسانسهای عطری آنها آزاد شود. ادویه ترشی را در جای خشک و دور از گرما نگهداری کنید تا به مدت طولانی سالم بماند
میزان ترکیب ادویه ترشی
گلپر (پودر) :100 گرم
فلفل سیاه : 10 گرم
جوز بویا:10 گرم
دارچین: 10 گرم
فلفل عنابی:10 گرم
تخم گشنیز:50 گرم
رازیانه :50 گرم
زیره سبز : 20 گرم
سبزی (مرزه،ترخون،گشنیز و نعنا خشک به نسبت مساوی) 20 گرم
فواید ترکیبات موجود در ادویه ترشی
رازیانه
دانه های معطر گیاه رازیانه بسیار مغذی هستند و می توانند به وفور از فواید چشمگیر سلامتی برخوردار شوند. افزودن آنها به ترشی جات و غذاها باعث بهبود سلامت قلب ، کاهش التهاب ، کنترل اشتها و حتی ایجاد اثرات ضد سرطانی شود.
فواید گلپر در ترشی
گلپر عطر خاصی به ترشی میدهد. این گیاه با تقویت معده و افزایش ترشحات آن، به هضم غذا کمک بسیاری میکند. این ادویه بدن را ضدعفونی میکند و موجب برطرف کردن مشکلات تنفسی میشود.
زردچوبه و استفاده از آن در ترشی
این ادویه خاصیت فوقالعادهای در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. همچنین مصرف آن در ترشی سبب رنگ و عطر خوب آن میشود. زردچوبه ارگانیک، طعم بینظیری به ترشی میدهد.
فلفل سیاه و قرمز
فلفل موجب طعم تند ترشی میشود و طبع گرم آن به افزایش متابولیسم بدن کمک میکند. خرید فلفل سیاه برای ایجاد طعم متفاوت در ترشی و عطر خوش، استفاده میشود.
تخم گشنیز
این ادویه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و افزایش عملکرد کبد مفید است.
تأثیر جوز هندی بر ترشی
جوز هندی علاوه بر خوش طعم شدن ترشی، سبب تقویت اعصاب و سیستم گوارشی میشود.
زیره سبز
این ادویه میزان چربیسوزی بدن را بالا میبرد.
طعم بی نظیر انواع ترشی با افزودن ادویه ترشی
راز خوش طعم و عطر شدن یک ترشی واقعاً بی نظیر و خوشمزه در ادویه هایی است که به آب نمک و یا سرکه هنگام تهیه اضافه می کنید. طعم بی نظیر خیار شور، چیزی بیش از خیارهای طعم دار با ادویه و سیر، دانه شوید و فلفل قرمز نیست. طعم هویج در ترشی وقتی با گشنیز، زنجبیل، زردچوبه و آویشن ترکیب می شود خوشمزه تر میشود. ادویه ترشی و سالاد علاوه بر خوش طعم کردن ترشیجات، عطر بی نظیری نیز به آن اضافه می کند.
خلاصه
ترشی انواع زیادی دارد و در تمامی آنها ادویه ترشی استفاده میشود. ادویه، چاشنی آن است و با ترکیباتی که دارد سبب میشود ترشیها عطر و طعم بینظیری داشته باشند.
مقدار استفاده از ادویه ترشی در تهیه انواع ترشیجات
در تهیه ترشی حدود 1 قاشق چای خوری و یا 2 قاشق چایخوری به ازای هر پیمانه ترشی و برای 1 کیلو ترشی یک قاشق غذاخوری استفاده کنید.
برای خرید ادویه ترشی اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.