سبزی قورمه سبزی خشک مهمترین ماده اولیه در تهیه این نوع خورشت محسوب می شود که در صورت با کیفیت بودن می تواند، طعم فوق العاده ای به خورشت قورمه سبزی ببخشد و یا برعکس اگر از کیفیت مطلوب برخوردار نباشد، میتواند از طعم و کیفیت قورمه سبزی بکاهد.
سبزیجات خشک در بازار کیفیت های مختلفی دارد که این کیفیت بستگی به نوع تهیه بار و نیز نحوه شستشو و خشک کردن دارد.
سبزی قورمه سبزی خشک شامل چه سبزی هایی میشود ؟
سبزی قورمه مجموعهای از شش سبزی دیگر از جمله گشنیز ، شوید ، اسفناج ، کرفس ، جعفری ، تره و شنبلیله میباشد و چاشنی آن معمولا لیمو عمانی درسته یا پودر شده است، ولی گاهی به آن آب نارنج، آبغوره یا رب انار هم اضافه میکنند. نسبت سبزی قورمه سبزی در شهرهای مختلف، فرق میکند همچنین نوع گوشت آن نیز میتواند متفاوت باشد.
سبزی قورمه سبزی مجموعه ای از شش سبزی است که شامل گشنیز 1 واحد،شوید 1 واحد ،اسفناج 1 واحد،جعفری ،2 واحد ،تره 4 واحد و شنبلیله 1 واحد می باشد.
همچون: قورمه سبزی با گوشت مرغ یا با گوشت چرخ کرده و یا با گوشت گوسفندی. واژه قورمه با توجه به اندازه برش گوشت به این خورشت اطلاق میگردد .
آماده سازی سبزی خشک برای پخت خورشت قورمه سبزی
تهیه این خورشت با سبزی خشک کار بسیار راحتی است به طوریکه تنها کاری که لازم است انجام دهید که سبزی های خشک به اندازه سبزی تازه خوشمزه شوند این است که به میزان لازم سبزی خشک را در آب بخیسانید و اجازه دهید ۱ ساعت خیس بخورد و سپس در یک آبکش با سوراخ های خیلی ریز آبکش کنید. سپس میتوانید سبزی ها را تفت دهید و ادامه مراحل پخت را طبق روال عادی انجام دهید.
نکته جالب اینکه برای پخت قرمه سبزی با سبزی خشک نیاز ندارید تا سبزی را از قبل سرخ کنید. سبزی را میتوانید بدون سرخ کردن در غذای خود استفاده کنید. این ویژگی در سبزی قرمه خشک باعث صرفه جویی در زمان شما خواهد شد . علاوه بر این با حذف بخش سرخ کردن غذای شما از سلامت بالاتری برخوردار خواهد بود.
دستور پخت خورشت قورمه سبزی با سبزی خشک
گوشت ها را با پیاز کمی تفت داده سپس روی گوشتها به اندازه یک پارچ آب جوش می ریزیم و یک ساعت روی شعله قرار میدهیم تا بپزد. وقتی گوشت ها کاملا پخت سبزی قورمه خشک را به آن اضافه می کنیم . بعد از گذشت چندین دقیقه ادویه مخصوص قورمه سبزی که شامل ( نمک، پودر فلفل سیاه، زردچوبه، پودر لیمو عمانی، سه عدد لیموعمانی خشک، دارچین و زعفران ) میباشد را به غذا اضافه میکنیم. تو جه داشته باشید لیموعمانی های خشک را از قبل رو آن ها چندیدن سوراخ ریز ایجاد کرده باشید. لیموعمانی دو نوع تیره و روشن دارد، برای این خورشت بهتر است لیموعمانی تیره رنگ به همراه آبلیمو و آبغوره استفاده شود . سپس لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی را به غذا اضافه میکنیم.
برای تهیه یک قرمه سبزی جا افتاده، به شعله کم و زمان طولانی احتیاج دارید . به همین علت در زمان قدیم این خورش را همانند آبگوشت از صبح زود بار گذاشته تا مواد آن کاملا پخته، آب آن کشیده و طعمها با یکدیگر کاملا مخلوط شوند.
گوشت گوسفندی بدون چربی در اندازه گردویی درشت برای تهیه قورمه سبزی بسیار مطلوب است. میتوانید برای بهتر شدن طعم خورشت کمی عصاره مرغ یا قلم استخوان به آن اضافه کنید.
نکته:
استفاده از سبزی خشک نکاتی دارد که اگر رعایت شود کیفیت و طعم نهایی غذا بسیار بهتر خواهد شد.
هر 50 گرم سبزی خشک معادل 1 کیلوگرم سبزی تازه است.
سبزی های خشک را باید در جای خشک و خنک ( ترجیحا یخچال) نگه دارید.
اگر سبزی های خشک را در یخچال نگهداری می کنید، باید قبل از مصرف به مدت 15 دقیقه آنها را در دمای اتاق قرار دهید تا هم دما شوند.
بهترین روش مصرف سبزی خشک به این صورت است که برای هر 50 گرم سبزی خشک، یک لیتر آب جوشیده و سرد شده روی آن بریزید و به مدت 3 الی 4 ساعت به آن استراحت بدهید. پس از گذراندن این مدت، سبزی ها تقریبا شبیه به سبزی تازه می شوند.
سبزی های خشک نیازی به تفت دادن و سرخ کردن ندارند. از این رو وقتی می خواهید برای مثال در قرمه سبزی از آنها استفاده کنید باید بعد از این که پیاز و گوشت را تفت دادید و نیم پز شد سبزی ها را اضافه کنید.
هیچ گاه همزمان از سبزی تازه و خشک استفاده نکنید زیرا از کیفیت غذای شما می کاهد.
شما می توانید از روغن حیوانی برای تهیه خورش قورمه سبزی استفاده کنید.
برای خرید سبزی قورمه سبزی خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# خرید سبزی قورمه سبزی خشک # خرید سبزیجات خشک معطر