میوه کبر نام علمی آن capparis spinosa L «کاپاریس اسپینوزا» است و به انگلیسی به آن common capper یا caper bush نیز اطلاق میشود.
نامهای دیگر آن اصَف، عروق الاصف، لَصَف ، ثمره الکبد ،عکر،کرمه ، السودا ، اثونیطس و قبارس (یونانی) ،قباریش (به سریانی)،کورک و حب العروس (به شیرازی) ، لَگجی (به زبان محلی شوشتر و رامهرمز در استان خوزستان) ،رواند الجبلی ، جیرش ، فیقس باطس ، تلیوت ،کبار، قُبار، کلنبار و کلنکاربه میوه آن هم خیار کبر، شَفلَح یا شَفلَج نیز میگویند.
خواص درمانی میوه کبر
میوه کبر سرشار از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، مس و مقادیر بالایی از سدیم است.
کلسیم در تقویت و استحکام استخوان ها و دندانها مؤثر است.
مس با برخی پروتئینها ترکیب شده و آنزیمهایی به وجود میآورد که به انجام برخی واکنشهای بدن کمک میکنند.
آهن به عضلات کمک میکند تا اکسیژن را ذخیره یا از آن استفاده کنند. آهن بخشی از آنزیمهایی است که در هضم غذا در بدن نقش دارند.
این گیاه خوشمزه منبع خوبی از ویتامینهای K، A، نیاسین (B۳) و ریبوفلاوین (B۲) است.
ویتامین A به بینایی کمک میکند و دیدن در نور کم را برای ما آسان میکند. این ویتامین خطر بروز برخی سرطانها را کاهش میدهد.
این ویتامین در مبارزه با برخی عفونتها به بدن کمک و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
ویتامین K نقش حیاتی در سلامت استخوانها دارد. این ویتامین خطر تشکیل لخته های خونی در بدن را کاهش میدهد.
نیاسین از بدن در برابر بیماری های قلبی-عروقی محافظت و به عملکرد شناختی، عصبی و دستگاه گوارش افراد کمک میکند.
ریبوفلاوین به بدن کمک میکند تا غذا را به سوخت تبدیل کند و در تأمین انرژی بدن نقش داشته باشد.
همچنین این ویتامین به انجام عملکرد غدد فوق کلیوی کمک میکند. درنتیجه در حفظ سلامت دستگاه عصبی مؤثر است.
کبر بازکننده گرفتگیهای طحال و کبد است و جزء بهترین داروهای برطرف کننده مشکلات طحال نام برده شده است. شیخ الریئس بوعلی سینا میفرماید: کبر، طحال (سپرز) را از ماده سوداوی پاک کند و بعد از آن بهبود کامل حاصل شود.
پوست کبر مزهایی تند و گس و اثر آرامکننده و نرمکننده دارد و در رفع سرفه و آرام کردن حملات آسم و دفع کرم کارساز و در درمان دانههای پوستی سودمند است.
پرورده کبر با سرکه و عسل دافع و خارج کننده سموم بدن و مدر سودا است.
ریشه کبر جهت بهبود فالج و برخی از امراض سیستم عصبی که ناشی از افزایش سردی و رطوبات است، بسیار نافع است.
ترکیب کبر با ادویههای معطر مانند سنبل الطیب، اسطوخودوس، اذخر و عسل تحلیل برنده و خارجکننده ترشحات لزج سینه است و چون قاطع بلغم است، از این رو برای دردهای مفصلی و سیاتیک و نقرس چه به صورت خوراکی و چه به صورت ضماد آن نافع است.
کبر ترشح ادرار و حیض را زیاد میکند و برای باز شدن خون قاعدگی در موارد قطع آن در زنان جوان موثر است و نیروی جنسی را افزایش میدهد.
از میوه این گیاه که به خیار کبر معروف است، ترشی خوشمزهایی به دست میآید که اشتهاآور بوده و جهت رفع گرفتگیهای کبد و طحال موثر است.
کبر برای درمان بیماریهایی نظیر واریس و طحال نیز به کار میرود.
کبر اگر با سرکه و عسل در هم آمیخته شود، پادزهری قوی برای بیشتر مسمومیتها به کار برده میشود.
گیاه کبر، کبد را تقویت میکند، درد دندان را تسکین میدهد و ریشه آن از بخشهای دیگر مفیدتر و پرخاصیتتر است.
میوه کبر برای درمان بواسیر و شستشوی رودهها به کار میرود و خاصیت ضد رماتیسمی دارد.
جوانههای ناشکفته و مولد گل آن اثر نیرودهنده داشته و برای بیماری نقرس مفید است.
میوه کال و نرسیده گیاه خاصیت ضد رماتیسمی دارد که طول آن به 1 تا 2 سانتی متر میرسد.
کبر نقش موثری در تقویت کبد، معده، اختلال سیستم تناسلی، اختلال خواب، استرس اضطراب، افسردگی و … به خصوص در فصول سرد سال دارد.
اگر از سردی و بلغم زیاد بدن رنج میبرید یا مبتلا به کبد چرب هستید، میتوانید از فواید گیاه کبر بهره ببرید.
کبر از بین برنده بلغم و سودای اضافی بدن و بازکننده مجاری و گرفتگیهای کبد و طحال است، میتوان از آن برای درمان و پیشگیری از بیماریهایی که به علت غلبه سردی ایجاد میشود مانند انواع بی حسیهای اعصاب و عضلات و درد مفاصل و سیاتیک و نقرس و… بهره برد.
غرغره پخته این گیاه (میوه و ساقه و ریشه) میتواند برای برطرف کردن سرفه، تنگی نفس و دفع ترشحات از ریهها، سینوسها و تقویت سلولهای مغزی و همچنین رفع گرفتگیهای آن استفاده کرد.
این گیاه در درمان کبد چرب که امروزه متاسفانه خیلیها دچار آن هستند نقش مفیدی دارد.
این گیاه از بین برنده نفخ و برطرفکننده یبوست و ملین طبع است و باعث ازدیاد قوه باه و میل جنسی میشود.
کبر منبع خوبی از فیبر است. فیبر سبب ایجاد سیری در افراد می شود و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن کمک می کند.
همچنین فیبر موجب کاهش یبوست می شود. یک قاشق غذاخوری کبر محتوی ۰٫۳ گرم فیبر است. این میزان معادل ۳ درصد نیاز روزانه بدن به فیبر است.
کبر منبع سرشار از سدیم است. اگر فشار خون بالا دارید، باید از مصرف کبر خودداری کنید.
نکته
با توجه به گرم و خشک بودن کبر، استفاده از آن در فصول سرد سال مفید است.
افراد گرم مزاج میتوانند کبر را همراه با شربت سکنجبین استفاده کنند.
افراد سرد مزاج این گیاه را به صورت پرورده همراه سرکه میل نمایند، زیرا باعث تقویت طحال در جمع آوری سودای اضافی و سموم از بدن و دفع آن به صورت ادرار و اسهال شده و باعث گرم شدن بدن و از بین رفتن سردیها و روشن شدن رنگ چهره و برطرف شدن تیرگی و کدورت و لکههای پوستی میگردد.
توجه:
ما در این مقاله تلاش کردیم توضیحات جامع و کاملی را در مورد میوه کبر ارائه دهیم اما به خاطر داشته باشید این مطالب صرفا جهت آشنایی شما با این محصولات تهیه شده است و فروشگاه بهسا مارکت هیچگونه مسئولیتی در قبال نحوه مصرف محصولات ندارد از این رو پیش از خود درمانی حتماً به پزشک مراجعه کنید.
برای خرید میوه کبر به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# طرز استفاده میوه کبر # خرید میوه کبر # خواص میوه کبر # خرید آنلاین میوه کبر # capparis spinosa # خرید میوه کبر خشک # خرید کاپاریس # common capper