استفاده کردن از سبزی های معطر در ترشی، علاوه بر عطر، طعم خوشمزه ای به ترشی های شما می دهد.
بخش زیادی از طعم ترشی را سبزی هایی که در آن استفاده می شوند، تشکیل می دهد که بسته به سلیقه هر فردی این سبزی ها قابل تغییر هستند. شوید، یکی از سبزی هایی است که همیشه در ترشی ها وجود دارد والبته بیشتر به سبب خواص متعددی که دارد. علاوه بر شوید از سبزی های دیگری مثل نعناع، جعفری، مرزه، گشنیز، ترخان و ریحان نیز در ترشی استفاده می شود؛ زیرا هرکدام از این سبزیجات طعم و عطر خاصی به ترشی می دهند و ترکیب این ۷سبزی است که ترشی را به طعم ایده آلش نزدیک می کند.
سبزیجات خشک در بازار کیفیت های مختلفی دارد که این کیفیت بستگی به نوع تهیه بار و نیز نحوه شستشو و خشک کردن دارد.
سبزی ترشی مخلوط
هر سبزی که فکرش را بکنید، می شود در ترشی مخلوط مجلسی به کار برد و این موضوع کاملا سلیقه ای بوده و با ذائقه شما در ارتباط است. اما به طور کلی،برای درست کردن یک ترشی خوشمزه از سبزی هایی مانند جعفری ،مرزه، شوید ،نعنا،ترخون گشنیز ، ترخون و ریحان استفاده می شود که در ترشی های مختلف نسبت آنها متفاوت است . معمولا ترخون و نعناع و مرزه ۲ واحد و ریحان، گشنیز، جعفری و شوید ۱ واحد می باشد.
ترخون، مرزه و نعناع، اصلی ترین سبزی هایی هستند که در اکثر ترشی ها استفاده می شوند. ترخان منبع آهن و کلسیم و منگنز است و به ترشی کمی طعم تند و تیز می دهد. مرزه و نعناع نیزدارای ویتامین های مختلفی هستند و در ترکیب با یک دیگر، طعم متفاوت و جذابی پیدا می کنند.
مواد لازم ترشی مخلوط خانگی
مواد لازم برای تهیه ترشی مخلوط خانگی، شامل گل کلم، فلفل دلمه، کرفس سبزی، لوبیا، هویج، سیر و بادمجان است اما آن چیزی که نقش مهمی در طعم این ترشی ایفا می کند، ادویه های مختلف است. ادویه ترشی مخلوط از پودر گلپر، پودر تخم گشنیز، پودر زیره سبز، پودر ریشه جوز، پودر رازیانه، دارچین و فلفل و نمک است که ترکیب آن ها در مرحله آخر به ترشی اضافه می شود. البته برخی تمایل دارند ادویه را هنگام رسیدن ترشی به آن اضافه کنند تا ترشی رنگ تیره به خود نگیرد.
طرز تهیه ترشی مخلوط مجلسی
ابتدا ته گل کلم را جدا کرده و آن را به اندازه های دلخواه خرد کنید و داخل تشت آب بریزید تا آلودگی های آن از بین برود سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش برود. هویج ها را هم پوست خرد کنید، همچنین سیب زمینی ها را نیز خرد نمایید. در ادامه برگ های کرفس را جدا کرده و ساقه و برگ را جداگانه بشویید و خرد کنید. خیار را هم بشویید و سپس خرد نمایید. پیاز، سیر و سبزی را هم پاک کرده و بشویید. در مرحله بعد بادمجان ها را در ابعاد دلخواه خرد کرده و اگر دوست دارید پوست آن را بگیرید.
همه سبزیجات را شسته و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش خارج سپس برای چند ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا بهخوبی خشک شوند و هیچ گونه آبی نداشته باشند. همه سبزیجات شسته و خشک شده را در یک تشت بزرگ بریزید و ادویه را اضافه کنید و با دست همه مواد را خوب مخلوط کنید. مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و لابه لای آن فلفل سبز و بادمجان پخته شده اضافه کنید. در نهایت سرکه را افزوده درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. سرکه را در حدی بریزید که روی مواد را بهخوبی بپوشاند.
نکات مهم تهیه ترشی مخلوط
بادمجان ها را بعد از شست و شو و خشک کردن با یک لیوان سرکه بپزید. نیاز نیست بادمجان را کاملا بپزید همین که کمی نرم شود کافی است.
اگر برای تهیه ترشی از موسیر خشک استفاده میکنید ابتدا آن را بشویید و سپس برای 1 الی 2 ساعت با آب ولرم بخیسانید و سپس آب آن را گرفته و با سایر مواد مخلوط کنید.
حتما گل کلم ها را بعد از شستن کامل خشک کنید تا مانع از کپک زدن آن شود.
2 تا 3 قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید تا ترشی شل نشود.
برگ های تازه و جوان کرفس را به همراه سبزی ترشی خرد کرده و روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن خشک شود سپس به ترشی اضافه کنید.
استفاده از شوید و نعناع خشک عطر و بوی بی نظیری به ترشی می دهد.
برای خرید کوکوسبزی خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# خرید کوکوسبزی خشک اعلی # خواص کوکوسبزی خشک # Dried spinach # خرید سبزیجات خشک معطر