سبزی کوفته خشک متشکل از هفت سبزی دیگر از جمله تره،جعفری، ریحان، پیازچه، مرزه، نعناع و ترخون میباشد . از خواص مفید این سبزی میتوان به خوشبوکنندگی دهان ،تقویت قلب و اعصاب، تقویت دندانها و استخوانها ، دفع سنگ کلیه، رفع سنگینی شنوایی گوش و تسکین درد مفاصل نیز اشاره نمود.
کوفته یکی از غذاهای معروف و اصیل است که به دلیل طعم خوشمزه و سختی درست کردنش محبوبیت ویژه ای در بین طرفداران خود دارد. از آن جایی که تهیه کوفته به خودی خود بسیار پر زحمت است، استفاده از سبزی خشک می تواند بدون از دست دادن کیفیت و یا مزه خوب کوفته، راه حل مناسبی باشد و مسیر پر زحمت این غذای زیبا و خوشمزه را راحت کند. همچنین در بسیاری از مناطق دنیا و یا حتی شهرهای ایران ممکن است سبزی های کوفته به راحتی یافت نشود. لذا استفاده از سبزی خشک کوفته جایگزین خوبی است.
سبزیجات خشک در بازار کیفیت های مختلفی دارد که این کیفیت بستگی به نوع تهیه بار و نیز نحوه شستشو و خشک کردن دارد.
نسبت ترکیب سبزی کوفته
سبزی کوفته ترکیب مساوی شامل جعفری، تره، نعنا، ترخون و پیازچه است
خواص سبزی های به کار رفته در ترکیب کوفته
ترخون و مرزه سبزی هایی با طبع گرم هستند و قابلیت این را دارند که قند خون و اسپاسم عضلات را کاهش دهند. جعفری سرشار از ویتامین K است که وجود این ماده مغذی در روند انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی داخلی بسیار موثر است. اگر مدام با مشکلات گوارشی مانند یبوست دستو پنجه نرم میکنید، حتما تره را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
سبزی ریحان علاوه بر عطر و طعم بینظیر خود، میتواند به کاهش چربی خون نیز کمک کند. در این مسئله که نعنا به رفع بوی بد دهان، بهبود عملکرد مغز و حافظه و تسکین علائم گوارشی مرتبط با سوء هاضمه کمک میکند شکی نیست. پیازچه سرشار از انواع آنتی اکسیدان است. جالب است بدانید که آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن شما در برابر استرس اکسیداتیو، نوعی آسیب سلولی در اثر حضور رادیکال های آزاد، کمک زیادی میکنند.
کارشناسان تغذیه معتقدند که خشک کردن سبزی ها باعث افزایش غلظت مواد مغذی آنها به خصوص انواع آنتی اکسیدان میشود.
طرز تهیه کوفته با سبزی خشک
بهتر است دو تا سه ساعت قبل از تهیه کوفته، ترکیب سبزی های خشک را خیس کنید تا بافت آنها دوباره تازه شود. البته اگر زمان کافی برای انجام این کار را ندارید، میتوانید آنها را به همان شکل خشک به دیگر ترکیبات کوفته یعنی برنج و گوشت اضافه کنید. حال کوفته های خود را آماده کرده و در سس مخصوص طبخ کنید.
نکته:
استفاده از سبزی خشک نکاتی دارد که اگر رعایت شود کیفیت و طعم نهایی غذا بسیار بهتر خواهد شد.
هر 50 گرم سبزی خشک معادل 1 کیلوگرم سبزی تازه است.
سبزی های خشک را باید در جای خشک و خنک (ترجیحا یخچال) نگه دارید.اگر سبزی های خشک را در یخچال نگهداری می کنید باید قبل از مصرف به مدت 15 دقیقه آنها را در دمای اتاق قرار دهید تا هم دما شوند.
بهترین روش مصرف سبزی خشک به این صورت است که برای هر 50 گرم سبزی خشک، یک لیتر اب جوشیده و سرد شده روی آن بریزید و به مدت 3 الی 4 ساعت به آن استراحت بدهید. پس از گذراندن این مدت، سبزی ها باز شده و تقریبا شبیه به سبزی تازه می شوند.
سبزی های خشک نیازی به تفت دادن و سرخ کردن ندارند.
هیچگاه همزمان از سبزی تازه و خشک استفاده نکنید زیرا از کیفیت غذای شما می کاهد.
برای خرید سبزی کوفته خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# خواص کوفته خشک # خرید سبزیجات خشک معطر # خرید سبزی کوفته تبریزی