سبزی

سبزی ماهی شکم پر خشک اعلی

وزن : 100 گرم

قیمت برای شما : 39,820 تومان
قیمت : 47,800 تومان
  • سبزی ماهی شکم پر خشک دارای طبع معتدل و گرم است.
  • تهیه شده از سبزیجات تازه شسته شده
  • متعادل کردن طبع سرد ماهی


  • ضمانت کیفیت و اصالت
  • محصولات دارای تخفیف مرجوعی ندارد
  • فقط پرداخت انلاین
اشتراک:

سبزی ماهی شکم پر خشک برای طعم دار کردن و از بین بردن بوی ماهی بسیار موثر است. ماهی دارای خواص بسیار زیادی می باشد ولی بعضی افراد به خصوص کودکان، طعم و بوی آن را دوست ندارند. از این رو با طعم دار کردن آن و استفاده از سبزی های معطر می توان بوی ماهی را از بین برد. متداول‌ترین مواد مورد استفاده در طرز تهیه ماهی شکم پر شامل گردو، رب انار، سبزی ماهی شکم پر، زعفران، آب لیمو یا نارنج می‌شود.

سبزیجات خشک در بازار کیفیت های مختلفی دارد که این کیفیت بستگی به نوع تهیه بار و نیز نحوه شستشو و خشک کردن دارد. 

ترکیبات سبزی ماهی شکم پر خشک

معمولا اصلی ترین سبزی که در ماهی شکم پر مورد استفاده قرار می گیرد گشنیز است که شما می توانید به آن کمی پیازچه نیز اضافه کنید که عطر و طعم بسیار خوبی را به ماهی شکم پر شما خواهد داد. توجه داشته باشید که ماهی شکم پر نیازمند حجم زیادی از سبزیجات نیست و شما با 100 گرم گشنیز و چند ساقه پیازچه می توانید به راحتی یک ماهی شکم پر بسیار خوشمزه و لذیذ را داشته باشید.

این غذای لذیذ را هر ‌کسی می تواند بر اساس سلیقه ، ذائقه و همینطور اگر حساسیتی به سبزی های گوناگون نداشته باشد، آماده کرده و از خوردن آن لذت ببرد. معمولا بیشتر با یکجا کردن چندین نمونه‌ از سبزی ها محصولات را فرآوری می نمایند که عبارتند از:

شوید

جعفری

گشنیز

شنبلیله

پیازچه

مقداری سیر

باید گفت که این فرآورده ها سبب می شوند تا ماهی طعم خوبی بگیرد و از سویی خوشمزه گردد، سبزی هایی از این قبیل با ترکیب گردو و فلفل دلمه می توانند یک غذای لذیذ را بوجود آورند که سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی می باشد، البته خوب است در هنگام انتخاب سبزی به کیفیت آن بیشتر دقت کنید.

اصولاً چنین محصولاتی را به روش های متفاوت سنتی و جدید آماده می نمایند، نوع مرغوب نه ناخالصی های متعددی دارد و نه هم از طعم بدی برخوردار می باشد، خوش رایحه بوده و بدون این که نیازی به تمیز کردن داشته باشند، می توان از آنان مستقیم استفاده کرد و ماهی شکم پر خوشمزه ای را طبخ نمود.

یک نکته بسیار مهم درباره ترکیب سبزی های ماهی شکم پر نیز این است که این سبزی ها نیازی به سرخ کردن ندارند.

خواص سبزیجات مورد استفاده

گشنیز

گشنیز تا حدودی برای تورم‌ ها، نظیر تورم ناشی از نارسایی کلیه یا کم خونی نیز مؤثر است، زیرا بعضی از مواد آن مدر هستند و باعث آزاد شدن آب اضافی بدن می‌شوند. کاهش التهابات پوستی، منجر به کاهش ناراحتی‌ ها و بهبود ظاهر پوست می‌شود.

خواص گشنیز همچنین برای جلوگیری از تهوع، استفراغ و بیماری‌ های معده، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه، غنی از مواد زیست فعال است و به همین دلیل همیشه خواص جدیدی از آن کشف می‌شود.

شوید

طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد.

از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود و دامداران قدیم به خوبی به این موضوع واقف بودند. مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدار 30 گرم تخم شوید به آن ها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند.

در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگه دارند بهترین درمان شوید است. این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند.

 جعفری

یکی دیگر از سبزی های ماهی شکم پر جعفری است. به‌ طور سنتی، جعفری به‌ عنوان دارویی برای درمان بیماری دیابت در ترکیه مورد استفاده است. به‌ منظور اعتبار علمی این ادعا، تحقیقاتی در دانشگاه مارماری در استانبول ترکیه انجام شد.

جعفری همچنین در درمان بیماری آرتریت روماتوئید بسیار مؤثر بوده است. ترکیبات مانند ویتامین C و بتاکاروتن موجود در این گیاه دارای خواص ضدالتهابی است که به کنترل بیماری آرتریت کمک می‌کند.

اعتقاد بر این است که مصرف این سبزی به‌ طور منظم باعث تسریع فرآیند حذف اوریک‌ اسید می‌شود که با علائم آرتریت در ارتباط است.

شنبلیله

شنبلیله می‌ تواند کلسترول خون را کاهش دهد. همین طور فشار خون را کنترل کرده و ضربان قلب را تنظیم کند. همچنین این گیاه باعث تقویت قلب میشود و ریسک ابتلای به سکته قلبی را در افراد کاهش می‌دهد.

شنبلیله نیز برای درمان قند خون مفید است. به همین دلیل مصرف آن به افراد دیابتی بسیار توصیه می‌ شود. مواد موجود در این گیاه باعث کاهش قند خون و تنظیم انسولین در بدن می‌شود.

این گیاه برای سیستم گوارش نیز بسیار مفید است. شنبلیله نه تنها از زخم معده پیشگیری می‌کند و برای سوزش سر دل و بیماری رفلکس مری موثر است بلکه به دلیل فیبر سرشاری که در این ماده وجود دارد، درمان خوبی برای مقابله با یبوست است.

همچنین این گیاه تمام سیستم گوارش را نیز از مواد سمی پاک کرده و عمل هضم و دفع را آسان می‌ کند.

مراحل تهیه ماهی شکم پر

برای تهیه ماهی شکم پر شمالی ابتدا ماهی قزل آلای تازه را خوب شسته و بسته به سلیقه خود، سر و دم آن را جداکنید یا اینکه ماهی را به صورت کامل با سر و دم طبخ کنید. طبخ ماهی به صورت درسته مجلسی‌ تر است.

شکم ماهی یعنی قسمت سفید رنگ را به‌ صورت طولی از زیر گردن تا قسمت دم ماهی شکاف دهید و آن را خوب بشویید تا کاملا تمیز شود، بعد از قسمت شکم، ماهی را داخل صافی بگذارید تا آب آن خارج شود.

حالا مواد لازم برای مزه‌ دار کردن ماهی را آماده کنید و ماهی را برای چند ساعت داخل مواد قرار دهید تا مزه‌ دار شود.

برای تهیه مواد یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و به آن کمی آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن، تخم‌ گشنیز و زردچوبه اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید.

حالا ماهی را داخل این مواد بخوابانید و با دست، ماهی را با این مواد به خوبی ماساژ دهید. در فاصله‌ای که ماهی طعم‌ دار می‌ شود به سراغ آماده‌ کردن مواد داخل شکم ماهی بروید.

برای مواد داخل شکم ماهی پیاز، سیر و فلفل دلمه‌ ای را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. سپس سبزی معطر را به آن‌ ها اضافه کنید. حالا گردو خرد شده و رب انار و ادویه‌ جات را نیز اضافه کرده و مواد را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.

بعلاوه

کف ظرف را با کره چرب کنید و انواع سبزیجات دلخواه مثل سیب زمینی، فلفل دلمه‌ ای، قارچ، پیاز و هویج حلقه‌ شده را کف ظرف بچینید. بعد از چند ساعت، ماهی را از داخل مواد خارج کرده و پوست آن را تمیز کنید.

از طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی داخل شکم ماهی را با مواد میانی آماده‌ شده پر کنید. حالا دو طرف شکم ماهی را یا با خلال دندان یا با نخ و سوزن خیلی تمیز بهم وصل کنید.

ماهی را روی سبزیجات حلقه‌ شده داخل ظرف قرار دهید، به‌ صورتی‌ که ماهی روی کف ظرف تماسی نداشته باشد. یک استکان آب کف ظرف بریزید. می‌ توانید مواد ماهی که آبلیمو دارد را نیز کف ظرف بریزید.

روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید. بعد از ۴۵ دقیقه که از پخت ماهی گذشت، فویل را از روی ظرف بردارید و یک ربع بدون فویل بگذارید ماهی بپزد.

حالا روی ماهی را با زعفران برس بکشید و ۱۰ دقیقه گریل را روشن کنید تا رنگ روی ماهی طلایی شود.

می‌ توانید این ماهی خوشمزه و خوش عطر را در کنار سبزی پلو یا چلو ساده سرو کنید.

برای طبخ این غذا هر ماهی‌ ای را می‌ توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین‌ ها هستند. البته ماهی‌ های نازک را نیز می‌ توان به صورت شکم‌ پر طبخ کرد بنابراین تهیه ماهی تازه و مناسب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه‌ دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه‌ تر شدن آن کمک می‌ کند.

برای هر چه خوش‌ طعم‌ تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آن‌ ها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.

نکته

اگر می‌خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه‌ هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.

برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می‌پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می‌ پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی‌ هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی‌شود، هم ماهی به کف سینی نمی‌چسبد.

بسیاری از افراد سبزی‌ پلو را با ماهی شکم‌ پر می‌خورند اما بهتر است برنج سفید در کنار آن سرو شود زیرا ماهی شکم‌ پر به اندازه کافی مزه‌ دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی‌ های معطر با آن چندان مناسب نخواهد بود.

ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.

شما می‌توانید ماهی‌ های پولک درشتی مانند ماهی سفید را به صورت نعل اسب در سینی فر خم کنید و به صورت ایستاده در آن قرار دهید و روی پوست ماهی را به مخلوط آبلیمو زعفران آغشته کنید. به این روش پوست ماهی پس از پخت کاملاً برشته شده و به راحتی از گوشت جدا خواهد شد.

همینطور

این غذا را می‌ توانید در ماهیتابه نیز تهیه کنید البته به این شرط که ماهی نیم‌ پز باشد و محتویات داخل شکم آن حتماً تفت داده شده باشند. حین سرخ کردن نیز نباید در تابه را گذاشت زیرا در این صورت ماهی له می‌شود و شکل خود را از دست خواهد داد.

نوشیدنی‌ای که همراه این غذا به شما پیشنهاد می‌ کنیم، شربت آبلیموی تازه است. از سرو این غذا با آبمیوه‌ های مختلف از جمله آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید زیرا طعم مناسبی را ایجاد نخواهند کرد.

نکته‌هایی که باید هنگام پخت این غذا رعایت کرد، عبارتند از:

 برای طبخ این غذا هر ماهی ای را می توانید انتخاب کنید ولی ماهی سنگسر، صبور و سفید جز بهترین ها هستند. البته ماهی های نازک را نیز می توان به صورت شکم پر طبخ کرد بنابراین تهیه ماهی تازه و خوب اولین قدم است. بعد از آن، روش مزه دار کردن ماهی به هرچه خوشمزه تر شدن آن کمک می کند.
 برای هرچه خوش طعم تر شدن مواد غذایی داخل شکم ماهی کمی آنها را تفت دهید و بعد استفاده کنید.
اگر می خواهید این غذا را به سبک جنوبی تهیه کنید، نباید ادویه کاری را از قلم بیندازید اما برای طبخ آن به سبک شمالی، باید از ادویه‌هایی نظیر زردچوبه و زعفران استفاده کرد.
برخی افراد دور ماهی کاغذ آلومینیومی می پیچند یا کف سینی فر را با این کاغذ می پوشانند اما بهتر است کف سینی را با سبزی هایی نظیر هویج، کرفس و پیاز و فل فل دلمه ای بپوشانید. به این ترتیب هم بوی غذا در فضای خانه پخش نمی شود، هم ماهی به کف سینی نمی چسبد.
ابتدا سینی محتوی ماهی را در طبقه پایین فر قرار داده و سپس به طبقه بالاتر منتقل کنید تا علاوه بر پختن، روی ماهی نیز برشته شود.
بسیاری از افراد سبزی پلو را با ماهی شکم پر می خورند اما بهتر است برنج سفید همراه آن مصرف شود زیرا ماهی شکم پر به اندازه کافی مزه دار است و خوردن برنج مخلوط شده با سبزی های معطر با آن مناسب نیست.
یک کیلوگرم سبزی تازه، معادل با حدود 60 گرم سبزی خشک است.

برای خرید سبزی ماهی شکم پر خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.


# خرید سبزیجات خشک معطر

شما اولین نفری باشید که در مورد این محصول نظر میدهید ...
2 نظر برای سبزی ماهی شکم پر خشک اعلی
  • user1

    ستاره جمشیدی 5 اسفند 1399

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

  • user2

    وحید سعیدی 5 اسفند 1399

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

ارسال نظرات

محصولات مرتبط