هلیله

هلیله زرد اعلی

وزن : 100 گرم

قیمت برای شما : 19,700 تومان
قیمت : 20,685 تومان
  •  طبع هلیله زرد سرد و خشک است.
  • تقویت کننده معده
  • برطرف کننده سرگیجه
  • درمان صرع صفراوی
  • تقویت کننده مغز و قوای فکری
  • صاف کننده خون
  • مفید برای یرقان، کهیر و جوشهای صفراوی
  • رفع آب ریزش چشم
  • برطرف کننده لک های سفید چشم
  • دور از نور و رطوبت نگهداری شود


  • ضمانت کیفیت و اصالت
  • محصولات دارای تخفیف مرجوعی ندارد
  • فقط پرداخت انلاین
اشتراک:

هلیله با نام علمی Terminalia chebula Retz گیاهی از خانواده Combretaceae می باشد. درختی زینتی است با 250 گونه مختلف، که جزء گیاهان دارویی محسوب می شود و درخاورمیانه و مناطق گرمسیری مانند هند، چین و تایلند و دامنه های هیمالیا رشد می کند. ارتفاع درخت، می تواند به 25 مترهم برسد. برگ ها نازک و بیضی شکل و به طول 7تا 12 سانتی مترهستند. این درخت گل هایی به رنگ سفید مایل به زرد و بوی نامطبوعی دارد. میوه ها هنگام رسیدن به رنگ زرد تا نارنجی مایل به قهوه ای و به طول 5 سانتی متر و به شکل بیضی هستند.

میوه این درخت در طب سنتی ایران به هَلیله یا هَلیلاج یا اهلیج معروف است و به عنوان قابض که دارای مزاجی "سرد و خشک" است، شناخته می شود.

در زبان های مختلف مانند عربی به آن هلیلج ( ah-halilaj) و به هندی هارا ( Harra) یا هاریتاکی (Haritaki) و در زبان انگلیسی میروبالان ( Myrobala) می گویند.

انواع هلیله از مراحل مختلف رسیدن میوه نام گذاری می شود.

هلیله سیاه یا هلیله هندی:

طب سنتی هند و آیورودا، هلیله سیاه را" مادر گیاهان دارویی" و "پادشاه داروها" می نامند و لیست فواید سلامتی زیادی دارند.

اگر میوه نارس که بدون هسته است از درخت چیده شود و خشک شود، به رنگ سیاه در می آید که به آن "هلیله سیاه" یا "هلیله هندی"می گویند.

خواص هلیله سیاه نیز بسیار گسترده است، تقویت حافظه، تقویت معده و کمک به هضم غذا از مهمترین خواص آن است، همچنین در طب سنتی از آن به عنوان اکسیر طول عمر یاد می شود، هلیله سیاه سودا را بیرون می آورد و در علاج بواسیر مفید است.

هلیله چینی:

میوه نیم رس که رنگ آن سبز مایل به زرد است و زمانی که خشک می شود به آن هلیله چینی می گویند.

هلیله زرد:

اگر میوه بیشتر رسیده شود که کاملا زرد رنگ باشد و خشک شود، به عنوان "هلیله زرد" شناخته می شود.

از خواص هلیله زرد در طب سنتی برای بیرون راندن صفرا و بلغم استفاده میشود، مصرف آن تپش قلب و علت ناشی از ترس را درمان می‌کند.

هلیله زرد را با خواص تقویت کننده معده و مفید برای صرع صفراوی، مقوی مغز و قوای فکری و تصفیه کننده خون، مفید برای درمان تب ناشی از صفرا، سرگیجه، یرقان، کهیر، آبسه، دمل، بواسیر خونی و جوش‌های صفراوی می باشد.

هلیله کابلی:

علت این که این میوه را هلیله کابلی می گویند، چون از طریق افغانستان و خراسان وارد ایران می شود و مردم تصور می کنند که این درخت در افغانستان می روید. هلیله کابلی زمانی که میوه درخت کاملا رسیده است و رنگ آن زرد مایل به سرخ است و دانه کوچکی در داخل آن قرار دارد، چیده و خشک می شود.

از هلیله کابلی در درمان سردرد استفاده شده و استفاده از این گیاه باعث تقویت هوش و عقل میشود. و بلغم را خارج می کند و می گویند داروی قولنج و درمان تبهای کهنه است.

خواص هلیله زرد

طبیعت هلیله زرد سرد و خشک است و از فواید بی شمار آن در موارد مختلف به شرح ذیل استفاده می گردد:

مقوی حواس پنجگانه

مصرف هلیله زرد برای تقویت قوای فکری و مغز بسیار مفید می باشد و حواس پنجگانه را تقویت می کند و نیرو دهنده اعصاب است. در طب سنتی توصیه شده برای افزایش حافظه روزی یک دانه هلیله زرد میل کنید.

تقویت کننده معده

هر روز صبح ناشتا اگر یک قاشق از پودر گوشت آن را با پودر قند مخلوط کنید و بخورید. معده را تقویت میکند، سرگیجه را برطرف می سازد، معالجه کننده صرع صفراوی است، مقوی بسیار خوبی برای مغز و قوای فکری است، بهترین دارو برای یرقان و کهیر و جوشهای صفراوی است و خون را صاف میکند.

هلیله زرد تقویت کننده معده است و سستی معده را برطرف می نماید. اشخاصی که بعد از صرف غذا دچار ترشی معده می گردند می توانند پودر آن را به مقدار کم بعد از غذا استفاده کنند علاوه بر این برای درمان دل پیچه مصرف آن بسیار مفید است، در این جهت پنج گرم از آن را در آب جوش خیس کنید و صبح ناشتا به مدت دو روز مصرف کنید. برای تقویت معده میتوان مقدار کمی از آن را با پودر قند و صبح ناشتا به مصرف رسانید.

 درمان دل پیچه :

برای درمان دل پیچه دو روش استفاده از هلیله زرد وجود دارد که می توانید در روش اول مقدار ۵ گرم از آن را در داخل آب جوش بریزید و به مدت ۲ روز در صبح ها و به صورت ناشتا میل کنید.

در روش دوم استفاده مقداری از پوست هلیله زرد را در روغن گاوی تازه تفت دهید و بعد روغن را با دستمالی تمیز بگیرید، مقداری هم از پوست سخت میوه نارگیل را بسوزانید تا زغال شود، اکنون به مقدار نیم مثقال از هلیله زرد و یک چهارم مثقال پوست سوخته نارگیل را با یکدیگر مخلوط کنید و سپس آن را پودر کنید و به مدت سه روز به همراه آب ولرم بخورید به این صورت پیچش شکم درمان خواهد شد.

درمان ترشی معده و تسکین سردرد های صفراوی :

هلیله زرد می توان برای رفع ترشی معده بعد از غذا مورد استفاده قرار گیرد، همچنین هلیله زرد برای سردرد های صفراوی نیز موثر بوده و می توان هر شب یک گرم از آن را مصرف کرد.

رفع سفیدی موها :

به منظور جلوگیری از سفید شدن موها نیز می توان به مدت یک سال روزانه یک هلیله زرد را بکوبید و آن را به همراه مقداری آب مصرف کنید، همچنین می توانید یک عدد را داخل دهان گذاشته و بمکید.

تقویت نور چشم و بینایی

در مورد آب ریزش چشم آن را مثل غبار نرم بسائید و کمی از آن را در چشم بکشید، مؤثر است.

پوست آن را مثل غبار نرم بسائید و با کمی گلاب مخلوط نمایید و هر روز صبح و شب هر بار پنج قطره از آن را با کمی فاصله بوسیله قطره چکان در چشم یچکانید. لکهای سفید چشم را برطرف میکند.

از خواص هلیله زرد برای زیاد شدن نور چشم، تقویت بینایی و درمان برخی ناراحتی‌های چشم استفاده می کنند. برای این منظور میتوان ده گرم صبر زرد، ده گرم کندر، ده گرم هلیله زرد و ده گرم از گیاه مسطکی را باهم ترکیب نمایید. بعد از صرف ناهار و شام یک گرم از این معجون میل کنید.

برای رفع سستی چشم و آبریزش آن، می توانید هلیله زرد را همانند سرمه به چشم بکشید. به طور کل برای تقویت بینایی مصرف روزانه یک عدد هلیله زرد بسیار مفید است.

تسکین سر درد

از هلیله زرد برای درمان سردردهای صفرایی استفاده می کنند، و در این جهت هر شب یک گرم از این گیاه باید مصرف شود.

درمان درد مفاصل

از هلیله زرد برای تسکین دردهای مفصلی، مخصوصا درد آرنج و زانو از مهم ترین خواص آن می باشد. آن را به همراه صبر زرد (آلوئه‌ورا) و سورنجان هر کدام به اندازه ده گرم باهم ترکیب کنید، بکوبید و بعد آن را با گلاب مخلوط کنید. خمیر حاصل را به صورت حب‌های کوچکی هم اندازه نخود ، روزی سه حب بخورید. کلا استفاده از این گیاه برای مبتلایان به پا درد و کمر درد مفید می باشد.

روش مصرف هلیله زرد:

میوه هلیله زرد، تخم مرغی شکل و به رنگ زرد است. و تازه آن به اندازه یک زردآلو می باشد که هسته در آن قرار دارد. هنگام مصرف به منظور درمان بیماریها، باید آن را شکست و هسته را دور انداخت و سپس پوست و گوشت آن را استفاده نمود.

موارد منع مصرف هلیله زرد :

در اشخاصی که تب دارند استفاده از هلیله زرد ممنوع می باشد و بانوان باردار و شیرده برای مصرف آن باید با پزشک مشورت کنند.

 توجه:

ما در این مقاله تلاش کردیم توضیحات جامع و کاملی را در مورد هلیله زرد ارائه دهیم اما به خاطر داشته باشید این مطالب صرفا جهت آشنایی شما با این محصولات تهیه شده است و فروشگاه بهسا مارکت هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال نحوه مصرف محصولات ندارد از این رو پیش از خود درمانی حتماً به پزشک مراجعه کنید.

برای خرید هلیله زرد به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.


# طرز استفاده هلیله زرد # خرید هلیله زرد # خواص هلیله زرد # خرید آنلاین هلیله زرد # Terminalia chebula Retz # خرید انواع هلیله # خرید هَلیلاج # خرید اهلیج 

شما اولین نفری باشید که در مورد این محصول نظر میدهید ...
2 نظر برای هلیله زرد اعلی
  • user1

    ستاره جمشیدی 5 اسفند 1399

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

  • user2

    وحید سعیدی 5 اسفند 1399

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است

ارسال نظرات

محصولات مرتبط