کوکو سبزی جزء غذاهای سبک و سالم است و طرز تهیه آن با سبزی خشک، مناسب افراد شاغل و یا دانشجویانی است که میخواهند مدت زمان کمی را صرف پختن غذا کنند. شما میتوانید برای تهیه آن، سبزی کوکو یعنی تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و شوید تازهاز هر کدام به نسبت مساوی را تهیه، تمیز و پاک کنید و آنها را خشک کنید و یا بستههای سبزی کوکو خشک را از فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت تهیه کنید.
طرز تهیه کوکوسبزی با سبزی خشک
ابتدا سبزی کوکو را به مدت 30 الی 40 دقیقه در ظرفی پر از آپ بریزید تا خیس بخورد. بعد از خیس خوردن سبزی آن را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس در یک ظرف کوچک تخم مرغ ها را شکسته و پس از اطمینان از سالم بودن آنها در یک ظرف بزرگ، سبزی کوکو و تخم مرغها را به خوبی مخلوط نمایید تا خوب پف کند.
سپس ادویه و سیر رنده شده را به طور کامل به مواد اضافه کنید. برای لذت از طعم بهترکوکو میتوانید نصف فنجان مخلوط زرشک و مغز گردو را به مواد اضافه کنید. سپس روغن را در تابه ریخته تا کاملاً داغ شود، در غیر این صورت کوکو به تابه میچسبد و موقع برگرداندن خرد میشود . مواد را آهسته داخل تابه ریخته و کف تابه پخش کنید و آنها را صاف نموده و درب تابه را بگذارید تا کوکو مغز پخت بشود. حرارت را کم کرده تا به آرامی پخته شود سپس حرارت را زیاد کرده تا برشته شود. پس از برشته شدن میتوانید آن را برگردانده تا بخش دیگر آن نیز برشته شود، همچنین میتوانید برای پخت کوکو از فر استفاده کنید، در این صورت فر را از قبل با 350 درجه فارنهایت گرم کرده و کوکو را به مدت 40 دقیقه داخل آن قرار دهید تا کاملا برشته شود .
نکات کلیدی در تهیه کوکو سبزی با فر و بدون فر
هر 50 گرم سبزی خشک معادل 1 کیلوگرم سبزی تازه است.
بهترین روش مصرف سبزی خشک به این صورت است که برای هر 50 گرم سبزی خشک، یک لیتر آب روی آن بریزید و به مدت 3 الی 4 ساعت به آن استراحت بدهید. پس از گذراندن این مدت، سبزی ها تقریبا شبیه به سبزی تازه می شوند.
سبزی های خشک نیازی به تفت دادن و سرخ کردن ندارند.
هیچگاه همزمان از سبزی تازه و خشک استفاده نکنید زیرا از کیفیت غذای شما می کاهد.
افزودن آرد باعث انسجام مواد کوکو می شود.
اگر از سبزی فریرزی استفاده می کنید از آرد بیشتری استفاده کنید.
افزودن سیر دلخواه و قابل حذف است.
بهتر برای پخت روی گاز از شعله پخش کن استفاده کنید تا حرارت به همه جای کوکو سبزی یکسان برسد.
می توانید از قالب های مختلف در تهیه کوکو سبزی استفاده کنید.
افزودن کمی ماست به مایه کوکو باعث ترد شدن آن می شود.
می توانید برای پف بیشتر از کمی بیکینگ پودر استفاده کنید بدین صورت که کمی بیکینگ پودر را داخل ماست مخلوط کنید تا فعال شود سپس به تخم مرغ اضافه کنید و بعد با مابقی مواد مخلوط کنید.می توانید برای خوشمزه تر شدن کوکو سبزی، سبزی آن را کمی تفت دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
برای خوش طعم شدن کوکو سبزی میتوانید از ادویههای دیگر مثل ادویه کاری یا زعفران دم کرده هم استفاده کنید. زعفران طعم شیرین و عطری بینظیر به غذایتان میدهد.
در بسیاری از رسپیها برای خوشطعم شدن کوکو سبزی، نصف فنجان مخلوط زرشک و مغز گردو اضافه میکنند تا طعم ترشی به آن بدهند. گردو هم برای این است که طبع گرمی دارد و طبع سرد کوکو را خنثی میکند.
کوکو سبزی با نان تست
پیش از سرخ کردن مواد، درون برشهای نان باگت یا نان تست را خالی کرده و مواد کوکو را در آن جا میدهند سپس سرخ میکنند یا در فر میپزند. به این نوع کوکو، کوکو سبزی لقمه ای هم می گویند.
گاه برای اینکه هنگام سرخ کردن انسجام داشته باشد و نریزد، به مایه کوکوسبزی کمی سیب زمینی اضافه میشود. در غیر این صورت میتوان در فر پخت.
اسنک کوکوسبزی
در دستگاه ساندویچساز درست میشود و بین دو لایه نان تست مواد کوکو قرار میگیرد.
رولت کوکوسبزی
برای تهیه کوکو سبزی رولتی ، مانند رولت اسفناج، مواد کوکو را به صورت لایه نازکی در فر پخته و سپس با کاغذ روغنی لوله میکنند و در یخچال خنک میکنند.
سپس آن را باز کرده و کاغذ را برداشته و به جای آن داخل رولت ماست چکیده یا پنیر خامهای قرار میدهند. سپس با چاقوی تیزی از عرض برش میدهند.
خواص برخی سبزی های کوکو سبزی
تره
تره یکی از اصلی ترین سبزی های کوکو است و برای سلامتی فواید زیادی دارد.
تره برای درمان بیماری هایی مثل یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس بسیار مناسب است.
جعفری
از فواید جعفری هر چه که بگوییم باز هم کم گفته ایم. یکی از مهمترین فواید جعفری آهن موجود در آن است که باید هم آقایان و هم خانم ها از آن استفاده کنند.
همچنین جعفری کمبود کلسیم تان را جبران می کند.
شوید
شوید هم یکی از سبزی ه ای کوکو است که برای درمان سوء هاضمه و نفخ معده بسیار مفید می باشد. طبع آن گرم است. کسانی که استفراغ شدید دارند و نمی توانند غذا بخورند شوید میل کنند.
شنبیله
از فواید این گیاه ، رفع بیاشتهایی ، کاهش رشد سلولهای سرطان سینه، بهبود گلو درد، درمان سردردهای میگرنی، افزایش تولید شیر، بهبود بیماریهای قلبی و زوال عقل است.
گشنیز
گشنیز حاوی ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6، آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فیبر است.
سبزی گشنیز به عنوان دوای معده و بهبود دهنده عمل گوارش و هضم غذا عمل میکند.
خاصیت ضدنفخ و اشتهاآوری دارد. گیاه ضد دیابت است و قند خون را کاهش می دهد.
سیر
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 و B3 است.
سیر موجب گاهش تنگی نفس و عفونت های تنفسی، تسکین دندان درد، درمان سینوزیت و … می شود.
برای خرید کوکوسبزی خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# خرید کوکوسبزی خشک اعلی # خواص کوکوسبزی خشک # Dried spinach # خرید سبزیجات خشک معطر