سقز صمغ درخت پسته وحشی است که غلظت آن بسیار بالا است و می توان از آن به عنوان یک آدامس مفید و طبیعی استفاده کرد و در صنعت آدماس سازی کاربرد بسیاری دارد و باعث کش آمدن محصول نهایی می شود. این ماده در زمان ترشح سبز رنگ بوده و فواید بسیاری دارد؛ ابن سینا پزشک نامدار ایرانی جویدن سقز را توصیه کرده است و از جمله خواص آن به هضم غذا و افزایش اشتها اشاره کرده است. به دلیل گیاهی بودن مانند آدامس های صنعتی مضر نیست.
نامهای دیگر سقز، بنه و پسته کوهی است. به طور کلی سقز جزو دسته صمغهایی قرار میگیرد که دارای خواص دارویی، خوراکی و صنعتی فراوان است و در طب سنتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص سقز
طبع تازه آن گرم و خشک است و خشک شده آن خیلی گرم و خشک میباشد.
بهبود بیماریهای قلبی عروقی: افرادی که با بیماریهای قلبی عروقی دست و پنجه نرم میکنند با مصرف سقز میتوانند تا حد زیادی بهبودی خودشان را به دست بیاورند. همچنین سطح تریگلیسیرید و کلسترول خون را کاهش میدهد و در کاهش فشارخون مؤثر است.
بهبود دیابت
کسانی که به بیماری دیابت مبتلا هستند باید سقز را به صورت ناشتا بجوند. جویدن آن به صورت ناشتا در کاهش میزان گلوکز خون و نرمال شدن قند بدن تأثیر قابل توجهی دارد.
بهبود بیماریهای دهان و التهاب لثه
مصرف سقز در از بین بردن باکتریهای موجود در بزاق دهان مؤثر است. با جویدن آن باکتریهایی که سبب التهاب لثه یا بروز زخم درون دهان میشوند از بین میروند.
درمان سوء هاضمه
اگر از سوزش سر معده یا سوء هاضمه رنج میبرید و تاکنون نتوانستهاید راهکاری برای درمان این مشکل پیدا کنید، به شما پیشنهاد میکنیم مصرف سقز را امتحان کنید. سقز عملکرد سیستم گوارشی بدن را بهبود میدهد و در درمان سوزشی که در ناحیه معده وجود دارد مؤثر است.
درمان عفونت
همانطور که گفتیم سقز دارای خواص ضد التهاب و ضد قارچی قوی است و با کاهش نشانه های بیماری های مختلف، نظیر عفونت های پوستی و کاندیدا مرتبط است. همچنین سبب حفاظت کبد از عفونت شده و برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کبدی سودمند و موثر است.
دیگر خواص مصرف سقز
جویدن سقز نقش بسیار مهمی در پاکسازی معده و دستگاه گوارش دارد.
بعلاوه بوی بد دهان را رفع و برای افرادی که دچار خشکی دهان هستند، جویدن مستمر آن توصیه میشود.
به نظر بسیاری از دندانپزشکان، استفاده از خواص آن برای سفیدی رنگ دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها بسیار مفید است.
خوردن شیره سقز در حالت ناشتا، باعث دفع سنگ کلیه خواهد شد.
نرم کردن سینه و تسکین دردهای ریوی، از خواص آن بوده؛ به این منظور از پودر سقز به صورت خوراکی استفاده میشود.
صمغ درخت بنه مخلوط با روغن زیتون، جهت بر طرف کردن و رمها و ترک پوست و خارش آن سودمند مىباشد.
مالیدن شیره سقز روی زخم به التیام آن کمک میکند و مخلوط سقز با عسل و عصاره آلوئه ورا جهت التیام زخم های دیابتی موثر است.
یکی دیگر از خواص سقز، تقویت چشم، تسکین دردهای مفصلی و روماتیسمی است. به این منظور سقز را باید بخارپز استفاده کرد.
برای پاک کردن کبد و رفع سردرد از ترشی بنه میتوان استفاده کرد.
از شیره سقز برای درمان یبوست استفاده میشود، همچنین به هضم غذا کمک کرده و اشتها آور است.
همچنین
ابن سینا از خواص سقز برای درمان برخی بیماریهای گوارشی استفاده میکرده است.
مخلوط صمغ سقز با زفت برای درمان کچلی موثر است.
سقز همانند آنتی بیوتیک، با باکتریهای عامل زخم معده و زخم اثنی عشر مقابله میکند.
جهت رفع کمخونی از بنه میتوان استفاده کرد، معمولاً در غذاهای محلی مانند کشک به جای گردو از بنه استفاده میکنند.
خوردن میوه بنه جهت تقویت نیروی جنسی مفید میباشد.
میوه بنه داراى ویتامین هاى A, B, D مىباشد و به همین جهت مقوى اعصاب بوده و ترک لب را معالجه و از شب کورى جلوگیرى مىکند.
از میوه یا دانه بنه، روغن خوراکی بسیار خوبی به دست میآید که داروی طحال است.
مضرات
زیاده روی در مصرف سقز سبب زخم شدن دهان و کم اشتهایی میشود و در دوران بارداری استفاده بیش از حد آن بر جنین تأثیر داشته و باعث بیش فعالی کودک می شود. همچنین در برخی افراد موجب یبوست یا آلرژی شده است. توجه داشته باشید که سقز با برخی از دارو ها مانند پنتوپرازول (پروتونیکس) که برای زخم استفاده میشود تداخل دارد و ممکن است اثر هم را خنثی کنند. حتما قبل ار مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.
توجه:
ما در این مقاله تلاش کردیم توضیحات جامع و کاملی را در مورد سپستان ارائه دهیم اما به خاطر داشته باشید این مطالب صرفا جهت آشنایی شما با این محصولات تهیه شده است و فروشگاه بهسا مارکت هیچگونه مسئولیتی در قبال نحوه مصرف محصولات ندارد از این رو پیش از خود درمانی حتماً به پزشک مراجعه کنید.
برای خرید سقز به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# طرز استفاده سقز # خرید سقز # خواص سقز # خرید آنلاین سقز # آدامس طبیعی # شیره بنه # صمغ گیاهی