چای لاته یک نوشیدنی گرم است که بر پایۀ شیر و چای تهیه می شود. این نوشیدنی علاوه بر چای و شیر چند نوع ادویه مختلف نیز دارد. چای لاته به دلیل ترکیباتش خواص بسیاری دارد. همچنین کالری آن نیز بالا نیست. در نتیجه افرادی که رژیم غذایی خاصی به قصد لاغری دارند نیز می توانند به راحتی این نوشیدنی را مصرف کنند.
چای لاته را می توان یکی از گزینه های محبوب نوشیدنی ها معرفی که برای شناخت آن بهتر است در ابتدا، یک توضیح مختصر در مورد نام گذاری خود چای بیان کنیم.
چای لاته از دو کلمه چای و لاته تشکیل شده که هر کدوم معانی جالبی دارند. در اصطلاح کشورهای آسیایی و به خصوص هندوستان که خاستگاه چای های طعم دار هم هست، چای یک کلمه پر کاربرد است و جایگاه مهمی در رژیم و سبک غذایی آنها دارد.
کلمه چایChai برخلاف ایران که یک کلمه ی کلی برای همه ی چای ها است، بیشتر برای چای های ترکیبی تند و ادویه دار استفاده می شود و کلمه تی Tea هم برای نوشیدنی هایی است که با انواع چای سیاه، اولانگ، سبز و … تهیه می شوند.
بنابرین برای چای لته بیشتر چای تی لاته (Chai Tea Latte) به کار می برند که با گذشت زمان و برای راحتی اسم اون واژه تی حذف شده و امروزه به نام چای لته یا لاته معروف شده است.
در میان چایهای محبوب، چای لته یکی از نوشیدنیهایی است که با پایه چای، همراه با ادویهها و شیر درست میشود. در اصل چایی که در طرز تهیه چای لته به کار میرود، همان چای ماسالا است.
لاته در معنای عام اصطلاحی است که برای انواع نوشیدنی که با شیر جوشیده یا فومی درست میشود، به کار میرود.
در واقع هر گاه یک نوشیدنی مستقل را با مقداری شیر ترکیب کنید، به آن نوشیدنی ترکیب لاته میگویند. در چای لاته نیز چای و شیر با هم ترکیب میشوند.
5 ادویه اصلی و مهم به کار رفته در چای لاته
هل سبز : از بهترین ادویه های قابل استفاده با چای که باعث ایجاد یک طعم و رایحه ی گرم و بوی گل می کند.
میخک : این ادویه وظیفه ترکیب کننده و یک دست کننده عطر ادویه های استفاده شده در این چای را دارد، که از طرفی هم دارای طعمی گرم و عطری مناسب می باشد.
چوب دارچین : به خاطر طعم شیرین آن، دارای طعم متفاوت تری نسبت به بقیه ادویه های این چای می باشد.
زنجبیل تازه : ادویه ای که سخت تر در دسترس می باشد و دارای طعم شگفت انگیز و خواص بالایی می باشد.
دانه های فلفل سیاه : این ادویه که در هندوستان یکی از عناصر اصلی غذاهایشان می باشد دارای گرمی بالایی است، که باعث تعادل شیرینی چای می شود.
نکته:
استفاده از شیرین کننده زیاد در چای باعث می شود که طعم ادویه های شما مشخص نشود، پس از استفاده زیاد شکر و بقیه شیرین کننده های خودداری کنید، و همچنین بهتر است برای اینکار از شکر گرانول، شکر قهوه ای و شربت افرا استفاده شود.
جالب است بدانید این شیرین کننده ها نه تنها طعم ادیه ها را برای شما کم نمی کنید، بلکه باعث برجسته شدن طعم ادویه شما می شود.
به خاطر وجود ادویه های مانند دارچین، زنجبیل و فلفل این نوشیدنی طبع گرمی دارد و می تواند برای افراد سرد مزاج یک نوشیدنی عالی باشد. این نوشیدنی دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری، تسکین دهنده و آرامبخش، تقویت کننده قلب و عروق، بهبود دهنده عملکرد گوارش، رافع سر درد، کاهش دهنده وزن و لاغر کننده، بهبود دهنده سیستم تنفسی و افزایش دهنده انرژی است.
برای خرید چای لاته به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# طرز تهیه چای لاته # خرید چای لاته # خواص چای لاته # خرید آنلاین چای لاته # tea latte