نمک سیاه با نامهای مختلفی از جمله کالا نمک (KALA NAMAK)، نمک هندی و نمک هیمالیا شناخته میشود.این نمک یکی از مواد پرطرفدار و مورد استفادۀ افراد، بهویژه گیاهخواران است که در بیشتر دستورات غذایی افراد گیاهخوار دیده میشود.
و نوعی نمک سنگی آتشفشانی می باشد که از کوه های هیمالیا به دست می آید رنگ این نمک دقیقا سیاه نیست بلکه به رنگ بنفش یا خاکستری مایل به صورتی می باشد زمانی که به این نمک آب زده میشود، رنگ آن کاملاً تیره و سیاه میشود که دلیل آن وجود یون آهن و برخی املاح معدنی دیگر است. این نمک به دلیل دارا بودن مواد معدنی و مخصوصا آهن به این رنگ می باشد که در صورت آسیاب شدن به رنگ صورتی در می آید در پاکستان و هند از آن درپخت شیرینی ها، تنقلات و سالادها استفاده میشود.و به دلیل دارا بودن ترکیبات گوگردی طعمی مشابه طعم تخم مرغ به غذایتان میدهد. اما جالب اینجااست که بوی آن خیلی سریع از بین میرود.
این نمک بین گیاه خواران بسیار محبوب است برای اختلالات روده و بیماری های چشم مصرف میشود.
این نمک به دلیل داشتن مقدار کمی از سدیم برای بیماران قلبی و یا بیمارانی با فشارخون بالا توصیه میگردد. همچنین سوزش سر دل و گاز روده را از بین می برد و در حالت کلی موجب بهبود عملکرد گوارش انسان می گردد.
از نظر طب سنتی طبع آن سرد و کالریاش صفر است.
این نمک بویی متمایز دارد بنابراین، نباید توقع مصرف محصولی با طعم و بوی نمک سفید را داشته باشید.
شاید طعم آن در ابتدا کمی عجیب به نظر برسد، مخصوصاً برای افرادی که از آن با پیش زمینۀ طعم نمک سفید معمولی استفاده میکنند.
خواص نمک سیاه
این نمک ملین است.
دارای میزان سدیم بسیار کم است و برای مبتلایان به فشار خون بدون ضرر است. و حاوی برخی مواد معدنی از جمله آهن، سولفات و سولفید است و بههمین سبب برای کمخونی مفید است.
بسیاری از عوارض ناشی از مصرف نمک سفید معمولی را ندارد.
همچنین میتواند برای رفع مشکلاتی از قبیل آرتریت مفید باشد.
با شستشوی مدام آب و نمک سیاه، قارچ پوستی از بین میرود.
ماده معدنی موجود در این نمک برای تقویت مو و درمان موخوره بسیار موثر است.
مصرف روزانه یک لیوان آب گوجه فرنگی با کمی نمک هیمالیا باعث رشد مو میشود.
و ضخامت تارهای مو را افزایش داده و در درخشندگی آنها موثر است .ماده معدنی موجود در آن در تقویت مو و رفع مو خوره موثر است.
مشکلات آرتریت، فلجی، فشار خون بالا، مشکلات نازایی و … را برطرف می کند.
به عنوان رونده برای برخی از بیماری های گوارشی مفید است.
برای چشم مفید است.
باعث بالا رفتن سدیم نمی شود.
به علت میزان زیاد سولفور می تواند باعث بهبود مشکلات گوارشی شود.
افزودن آن به آب وان، درمان موثری برای ورم پاها، ترک خوردگی، قارچ پا، زگیل و پیچ خوردگی است.
مصارف نمک سیاه هندی :
در هند و کشورهای همجوار هیمالیا که این نمک بیشترین کاربرد را دارد، در ترشیجات، سالادها و بسیاری از غذاها از نمک هیمالیا استفاده میشود.
در بسیاری از ادویه جات ترکیبی مانند ماسالا و تندوری نیز مقداری از این نمک وجود دارد.
ادویه جاتی که برای غذاهای سرخ کردنی کاربرد دارد، با استفاده از این نمک بسیار خوش طعم خواهند شد.
از آنجایی که طبیعت این نمک سرد است و خاصیت خنک کنندگی نسبتا قوی دارد، در هند معمولا در فصل تابستان و در تهیه شربتها استفاده میشود.
همچنین از نمک هیمالیا در تهیه پاپ کورن، چیپس سیب زمینی و کلم بروکلی استفاده میگردد.
بسیاری از گیاهخوران از بوی این نمک بسیار لذت میبرند زیرا در ظرف بدون تخم مرغ، عطر تخم مرغی لذیذ را پدیدار میکند.
ترکیب نخود، گوجه فرنگی، قارچ و نمک هندی میتواند نوعی املت خوش طعم و مورد علاقه گیاهخوارن باشد.
همچنین ترکیب این نمک با سبزیجاتی مانند اسفناج و ریحان در کنار گردو و گوجه بینظیر خواهد بود.
استفاده از نمک سیاه برروی نان تست نیز میتواند طعم آن را از عادی به خارق العاده تبدیل کند.
برای خرید نمک سیاه هیمالیا به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# موارد استفاده نمک سیاه # خرید نمک سیاه # خواص نمک سیاه # خواص انواع نمک ها # خرید نمک سیاه