زعفران (saffron) بخاطر عطر و رنگش به عنوان چاشنی و ادویه در آشپزی استفاده میشود. و جزو گرانترین ادویههای جهان است که بعنوان طلای سرخ نیز شناخته مشهوراست.
و یک چاشنی و رنگ دهنده با ارزشی می باشد که بو و عطر بی نظیری دارد و برای درمان برخی از بیماری ها مفید است.
طعم زعفران وجود دو مادهی کروسین و سافرانال در زعفران به آن خاصیت دارویی میدهد وجود ماده ای به نام کروسین در زعفران علت رنگین بودن آن است. وجود اسانس بی رنگ تروپن دار و یک ترکیب اکسیژن دار و همراه با سینئول به نام سافرانال به آن عطر و رنگ می دهد.
طلای سرخ به مواد غذایی عطر و رنگ مخصوص می دهد و به همین جهت از آن در صنایع غذایی مانند سوسیس سازی، در شیرینی سازی مانند تهیه پودرهای کیک، در داروسازی مانند داروهای ضد افسردگی، در نساجی مانند رنگ کردن پارچه های ابریشمی، در تولید غیر الکلی بعنوان طعم دهنده طبیعی و در صنایع لبنی وغیره استفاده می شود.
زعفران نگین چیست؟
زعفران نگین یکی از مرغوب ترین و پر تقاضا ترین انواع زعفران است و خواهان زیادی در بازارهای منطقه و ایران دارد. این نوع زعفران به سبب دارا بودن ویژگیهای مطلوب ظاهری و همچنین رنگدهی بسیار خوب یکی از اصلی ترین گزینههای خریداران زعفران است.
ویژگیهای ظاهری زعفران نگین
زعفران نگین یکی از زیباترین انواع زعفران و از نظر رنگدهی یک سر و گردن از باقی انواع زعفران بالاتر است. برای تشخیص این نوع زعفران میتوانید از مشخصات ظاهری زیر استفاده کنید:
به طور کامل قرمز و یکدست
درشت
طول نسبتا بلند کلالهها و عدم شکستگی
کلالهها از هم جدا هستند
طبع زعفران نگین
طبیعت زعفران گرم و خشک است. زعفران غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند کاروتنوئیدها، سافرانال، کروکین، کروکتین، پیکرکروکین، فوکوس و کروک، ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، فولات، مس، پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی و منیزیم می باشد.
ارزش غذایی زعفران
گیاه زعفران دارای خواص متعدد برای سلامتی است. برخی از مهمترین خواص و مزایای زعفران، آرام بخش، اشتها آور، توانایی بهبود سلامت تنفس، بهینه سازی سیستم گوارش،کاهش درد، بهبود الگوهای خواب، کاهش خونریزی، تقویت سلامت قلب، افزایش گردش خون، پیشگیری از دیابت،پیش انداختن قاعدگی،رفع کم خونی تقویت استخوان ها و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است. این ماده غذایی معروف به طلای سرخ موجب کاهش چربی و کلسترول خون و فشار خون می شود و حافظه را تقویت می کند.
علاوه بر این در زعفران مواد معدنی و ویتامینهای فراوان وجود دارد که برای سلامتی انسان ضروری است.
هرچند مردم اغلب به ادویههایی مانند زعفران به عنوان طعم دهنده مواد غذایی نگاه میکنند، اما این ادویه دارای مقدار بسیار مواد مغذی ویژه با خواص فراوان است که یکی از خاصیت زعفران افزایش ایمنی بدن میباشد.
زعفران مقداری ویتامین C یا اسید اسکوربیک دارد که برای سلامتی انسان مهم است. و این ویتامین زعفران روند تولید گلبولهای سفید خون را افزایش میدهد که موجب تقویت سیستم دفاعی و ایمنی بدن میگردد.
علاوه بر آن مصرف زعفران و دمنوش آن تاثیر بسیار فراوان و معجزه آسا در آرام بخشی و درمان افسردگی دارد.
نگهداری از زعفران
با توجه به قیمت بالای آن، بعد از خرید بهتراست بدانیم که چطور زعفران رانگهداری کنیم. باید آن دور از نور و رطوبت نگهداری کرد این گیاه را درظروف شیشه ای یا فلزی دربسته نگهداری نمایید. توجه داشته باشید اسانس آن قابل تبخیر شدن است، بنابر این درب ظرف را ببندید درصورت باز ماندن درب ظرف اثرات داروئی و کیفیت آن کاهش می یابد.
نحوه مصرف زعفران و محدودیت های آن
مهمترین نکتهای که برای مصرف زعفران میتوان به آن اشاره کرد اصل بودن زعفران است. تقلب در زعفران بخاطر سود بیشتر با افزودن ناخالصی به زعفران اصل همراه است.
در کنار تمام مزیتهایی که زعفران دارد ، کمی در مورد محدودیت مصرف آن نیز بدانید تا با مصرف افراطی آن غافلگیر نشوید.
برای مصرف زعفران نباید افراط کرد چرا که مسموم شدن و حتی مرگ در پی دارد.
استفاده بیش از حد (بالاتر از ۵۰ میلی گرم) موجب افزایش گرمی بدن شود و برخی از غدد داخلی بدن مثل کبد را در گیر کند.
مصرف آن برای زنان باردار با شرایط خاص توصیه شده است.
و مصرف بیش از حد این گیاه میتواند موجب سقط جنین در ماههای اولیه بارداری شود.
مصرف زعفران
مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می باشد. و مصرف بیش از 5 گرم آن برای هر نفر در ماه مضر می باشد. اما مصرف 5 گرم در یک وعده غذائی می تواند منجر به مرگ انسان گردد.ونیز باعث عوارضی همچون سرگیجه ، احساس تهوع و کاهش تعداد ضربان قلب انسان گردد.
برای خرید زعفران نگین اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# موارد استفاده زعفران # خرید زعفران نگین # خواص زعفران # خرید پودر زعفران # saffron # زعفران گناباد # زعفران قائنات # طلای سرخ