هل اکبر بنفش به دلیل عطر و طعم غنی که دارید، یک ادویه محبوب در تهیه انواع غذاهاست. و پس از زعفران و وانیل، سومین ادویه گران قیمت جهان است.
و یکی از رایج ترین ادویه هایی است که طعم گرم و بسیار خوشبویی دارد و از آن برای بخشیدن طعم مطبوع به نوشیدنی ها ، غذاها و شیرینی ها استفاده می کنند. این ادویه در طب سنتی ایران به نام های قاقله صغار و کبار، هیل و هال نیز خوانده می شود.
برای حفظ عطر هل، آن را به صورت میوه و یا کپسول نگهداری می کنند و در زمان مصرف کپسول را شکسته و دانه ها را خارج می سازند. هل برای سلامتی فواید زیادی دارد در گذشته از آن به عنوان پادزهر استفاده می شد،
طبع پودر هل اکبر بنفش :
هل از نظر مزاجی گرم و خشک است و از نظر قدرت خیلی قوی نیست و در درجه دوم قرار دارد.
مزایای هل برای سلامتی شامل محافظت از دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، پیشگیری و کنترل سرطان، تسکین مشکلات قلبیعروقی و بهبود گردش خون در بدن است. هل برای درمان بیماریهای دهانودندان، عفونت دستگاههای ادراری مانند بیماریهای مثانه، التهاب کلیهها و سوزاک مفید است. از دیگر خواص هل میتوان به کاربرد آن در درمان ناتوانی جنسی، اختلال نعوظ و انزال زودرس نیز اشاره کرد.
موادمغذی هل
100 گرم هل، 300 کیلوکالری انرژی دارد و مواد مغذی آن شامل 68 گرم کربوهیدرات، 11 گرم پروتئین و 28 گرم فیبر رژیمی است و اصلا کلسترول ندارد.
هل سرشار از ویتامینهای مختلف مانند نیاسین (ب3)، پیریدوکسین (ب6)، ریبوفلاوین (ب2)، تیامین (ب1)، ویتامین A، ویتامین C و عناصری مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی است.
طریقه مصرف هل
مرسوم ترین روش مصرف هل افزودن پودر هل به برخی غذاها، استفاده در دسرها و شیرینی ها و انداختن چند دانه هل در قوری چای است. همچنین می توان هل را به تنهایی جوید یا آسیاب و پودر کرد و روی زبان ریخت و با آب دهان آرام آرام قورت داد و یا حین سرو غذا آن را روی غذا ریخت.
طرز تهیه چای و دمنوش هل
برای تهیه دمنوش هل ، دانه های هل را بکوبید و در یک فنجان آب جوش (80 درجه) ریخته و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد سپس می توانید آن را با عسل شیرین کرده و نوش جان نمایید.
چای و دمنوش هل برای درمان مشکلات گوارشی ، سم زدایی بدن ، پاک سازی کلیه ها، کبد ، درمان مشکلات تنفسی مانند آسم و برونشیت ، درمان درد های پریود و سندروم پیش از قاعدگی در زنان مفیداست.
خواص هل از نظر طب قدیم :
جویدن دانه های هل پس از صرف غذا به هضم و گوارش غذا، رفع بوی نامطبوع دهان کمک می کند.
دانه های هل معده و روده ها را تقویت می کنند.
نوشیدن دم کرده ی سبب درمان مشکلات گوارشی مانند کولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و مانع ترشح زیاد اسید معده می شود.
هل، از تشکیل خلط در گلو جلوگیری می کند و دانه های آن سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می کنند.
مصرف هل اضطراب و نگرانی را کاهش می دهد.
تقویت کنده قلب است.
هل بادشکن بوده و سبب خارج شدن گاز معده و روده از بدن می شود.
دم کرده هل برای درمان استفراغ و تهوع مفید است.
برای رفع سردرد و کاهش حملات بیماری صرع مقداری از هل را مانند انفیه از بینی بکشید.
ادرار آور است.
برای برطرف کردن زخم های دهان ، دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.
گرد هل را برای تسکین درد گوش ، در گوش بریزید.
مصرف هل برای تسکین درد روماتیسم مفید است.
مصرف هل بیماری های چشم را تسکین می دهد.
مصرف هل می تواند به کوچک شدن توده های رحمی فیبروم کمک کند.
هل شادی آور ، خواب آورو بر طرف کننده خستگی و تقویت کننده حافظه می باشد.
از هل برای درمان سرماخوردگی و تب استفاده می کنند.
مضرات پودر هل اکبر بنفش:
مقدار مجاز مصرف هل کمتر از یک مثقال می باشد.
مصرف زیاد هل برای افراد دارای طبع گرم مضر است.
مصرف هل می تواند در افرادی ایجاد سردرد کند که مزاج گرم دارند.
استفاده بیش از حد هل برای بیماری های سوزاک و سیفیلیس مضر می باشد. مضر است.
مقدار زیاد هل برای روده ها مضر است.
مصرف هل برای افراد دچار یبوست مضر است.
افراد دارای فشار خون یا زخم معده نباید بیش از حد از هل استفاده نمایند.
مصرف زیاد هل سبب افزایش تپش قلب شده و برای بیماری های روده و ریه مفید نیست.
برای خرید هل اکبر بنفش به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# موارد استفاده هل # خریدهل اکبر بنفش # خواص هل # خرید پودر هل # green cardamom