زرشک سیاه (زرشک آبگیری)
زرشک سیاه (berberis vulgaris) یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای از گذشته تاکنون دارد.
زرشک سیاه یا زرشک کوهی، همانطور که از اسمش پیداست بهصورت خودرو در مناطق کوهستانی رشد میکند.
تفاوت زرشک سیاه و زرشک قرمز در این است که زرشک سیاه دانهدار بوده و از آن نمیتوان در پخت غذا استفاده کرد به همین دلیل بیشتر برای تهیه دمنوش زرشک، آب زرشک و یا شرب زرشک از آن استفاده میشود.
اما زرشک قرمز بیدانه بوده و علاوه بر تهیه آب زرشک، دمنوش و… در پختوپز نیز کاربردی است و همانطور که میدانید همواره از آن در غذاهای محبوب ایرانی مانند زرشک پلو با مرغ استفاده میکنیم.
از آنجایی که طبع زرشک سرد است، اگر سردمزاج هستید باید آن را با مصلحهای زرشک مصرف کنید، به همین دلیل پیشنهاد میکنیم زرشک را با زعفران مصرف کنید چون یک مصلح عالی برای تعدیل طبع زرشک است.
انواع زرشک:
زرشک پلویی، زرشک پفکی و دانهاناری
زرشک کوهی یا زرشک سیاه
خواص درمانی زرشک
درمان قطعی جوش صورت
برطرف کننده ناراحتی های دهان مانند آفت، برفک و…
بی اشتهایی را برطرف می کند.
پایین آورنده و تنظیم کننده فشارخون، چزبی خون و قند خون
پایین آورنده و تنظیم کننده چربی خون
اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند، برای رفع یبوست مفید است.
درمان اگزما و خارش های پوستی که دلیل آنها کبد و غلظت خون و نه دلایل میکروبی یا ویروسی باشد.
برای خانم های که دچار اختلال رحمی هستند و یا این که در اوائل یائسگی و یا در حال نزدیک شدن به این دوره از عمر خود می باشند توصیه شده است که از آب زرشک استفاده نمایند.
خواص آب زرشک برای کبد
کبد را پاک و تقویت می کند.
آب زرشک به خاطر خنک بودن در فرو نشاندن حرارت کبد و معده و همچنین دفع صفرا و تسکین عطش بسیار نافع است.
برای معالجه انسداد و ضعف کبد، اسهال و استسقا، توصیه شده است که از آب آن استفاده نمایید.
آب_زرشک مخلوط با افسنطین در درمان سختی ادرار و معالجه بزرگی کبد و به همراه زعفران در تقویت دستگاه هاضمه موثر بوده و اثر درمانی ظاهر می کند.
روش تهیه آب زرشک:
زرشک سیاه را با آب سرد به صورت ملایم بشویید. سپس آنرا داخل ظرفی با 6 تا 8 لیوان آب خیس کرده و پس از مدت 24 ساعت مخلوط را داخل مخلوط کن ریخته هم بزنید. مخلوط بدست آمده که حاصل خرد شدن کامل زرشک_سیاه است را با استفاده از پارچه صاف کرده و استفاده نمایید. جهت نگهداری به بطری های شیشه ای منتقل کنید.
طرز تهیه چای زرشک
زرشک را تمیز بشویید و مقداری آب جوش بر روی آن ها بریزید و اجازه دهید مقداری بماند تا عصاره آن در بیاید و دم بکشد، مقداری عسل به آن اضافه کنید و بخورید. چای و دم کرده آن برای پاکسازی و سم زدایی بدن، جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا، رفع حالت تهوع، استفراغ، سو هاضمه و درمان سنگ کلیه مفید است.
برای خرید زرشک کوهی اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# خرید زرشک کوهی # خواص زرشک کوهی # خرید انواع زرشک # قیمت زرشک کوهی # قیمت زرشک کوهی در مشهد # خرید خشکبار در مشهد # خرید زرشک سیاه # (berberis vulgaris # خرید زرشک آبگیری