امروزه مصرف روغن زیتون هم به خاطر خواص زیادی که دارد و هم به دلیل عطر و طعم لذیذی که به غذا میبخشد، در میان افراد افزایش یافته است. در بازار انواع روغن زیتون فرابکر، بکر، تصفیه شده و … که در دو دسته با بو و بی بو تقسیم بندی میشوند، موجود است و مردم بر اساس ذائقه و سلیقه خود از این روغنها در رژیم غذاییشان استفاده میکنند؛در تولید روغن زیتون فرابکر و بکر از هیچ فرآیند شیمیایی استفاده نمیشود و همین مورد سبب حفظ خواص و کیفیت روغن تولیدی میشود ولی در تولید روغن زیتون تصفیه شده به علت فرآیندیهایی که روی آن انجام میشود، بخش زیادی از خواص آنتی اکسیدانی آن از دست رفته و عطر و طعم منحصر به فرد زیتون دیگر در آن قابل تشخیص نیست.
انواع روغن زیتون
اینکه از روغن زیتون با بو استفاده کنید یا بدون بو، کاملا بستگی به ذائقه و سلیقه شما و کاربردی دارد که روغن زیتون را برای آن میخواهید؛ اگر روغن زیتون را برای بهرهمندی از خواص آن میخواهید، حتما روغن زیتون با بو تهیه کنید که خواص خود را از دست نداده باشد ولی اگر میخواهید از روغن بیشتر برای سرخ کردن استفاده کنید، روغن زیتون خالص بدون بو گزینه بهتری برای شماست زیرا نسبت به روغن زیتون فرابکر و بکر نقطه دود بالاتری دارد و دیرتر میسوزد.
روغن زیتون بکر یا با بو
این روغن با روشهای مکانیکی یا فیزیکی استخراج و بعد از مراحل شستشو و بدون هیچگونه عملیات فرآوری، از دانه زیتون روغنگیری میشود.
روغن زیتون بکر به دلیل عدم فرآوری خاص در حین عملیات روغنگیری، ترکیبات مفید و منحصر به فرد زیتون را در خود دارد و برای سرخ کردن و پختوپزهای معمولی با درجه حرارت ملایم مناسب است. البته بهترین روش استفاده از روغن زیتون بکر، مصرف آن به عنوان پوشش سالاد و غذاهای مختلف است. با توجه به درجه حرارت خاصی که در فرآوری روغن زیتون بکر صورت میگیرد، در ساختار گلیسیرید روغن تغییری ایجاد نمیشود و به همین دلیل برای سلامت سیستم گوارش مفید است. این روغن سرشار از ویتامین A و E و D است.
روغن زیتون بکر، در دسته روغنهای زیتون بودار قرار دارد و در زمان خوردن این نوع روغن، طعم و بوی زیتون کاملا حس میشود.
فواید روغن زیتون بکر در رژیم لاغری
مصرف روغن زیتون در کاهش وزن موثر است. اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون که به صورت غیراشباع هستند، باعث ایجاد شکست در بافتهای سلولی چربی در بدن میشوند و به کاهش وزن و تودههای چربی کمک میکنند.
اگر به فکر لاغری و تناسب اندام هستید، استفاده از روغن زیتون بکر به ویژه برای میل کردن سالاد، بهترین گزینه است. این نوع روغن زیتون در روند لاغری به شما کمک میکند و گزینهای فوقالعاده در رژیم لاغری محسوب میشود.
روغن زیتون تصفیهشده یا بدون بو
روغن زیتون خالص بدون بو به گونهای فرآوری می شود که بیبو است و درجه حرارت بیشتری را نسبت به روغن زیتون بکر تحمل میکند. در نتیجه روغن زیتون خالص بدون بو برای پختوپز مناسب است. این روغن به دلیل تصفیه شدن، بو و مزه تندی ندارد و برای کسانی که به بو و مزه روغن زیتون بکر علاقهای ندارند مناسب است.
روغن زیتون خالص بدون بو برای سرخ کردن بسیار مناسب است؛ ولی بهتر است این کار با شعله کم و مدت زمان کوتاهتر صورت بگیرد. توجه کنید که استفاده از روغن زیتون به عنوان روغن سرخ کردنی، اگر با استفاده از شعله کم باشد، میتواند برای بسیاری از افراد که به هر دلیل از خوردن روغن سرخکردنی منع شدهاند، قابلاستفاده باشد.
در اصل روغن زیتون تصفیهشده همان روغن زیتون بکر است که با مراحل اضافهتر مجددا تصفیه شده و بو و مزه تند آن را میگیرند و مقاومت حرارتی آن را بالا میبرند. و برای سرخ کردن مناسب است.
روغن زیتون از هر نوعی که باشد اگر اصولی فرآوری شود و خالص عرضه گردد، برای سلامتی بسیار مفید است. پس هنگام خرید روغن زیتون به اصالت محصول و برند آن دقت کافی داشته باشید.
برای خرید روغن روغن زیتون خالص بکر اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# olive oil