ریحان خشک نوعی سبزی با طبع گرم است و به همین دلیل نیز مصرف آن در غذاها و یا همراه آن، علاوه بر خوش عطر و طعم کردن غذا، به تعدیل سردی دیگر مواد غذایی کمک کرده و فرایند هضم را نیز بهبود می بخشد. علاوه بر این ها، این گیاه معطر دارای خواص دارویی و درمانی است.
خواص ریحان خشک
ریحان دارای انواع ویتامینها از جمله ویتامین A، B، C، E و K و مواد معدنی مفید مانند آهن، کلسیم، منگنز، منیزیم، پتاسیم، سدیم، فسفر و روی است.
ریحان دارای ویژگیهای ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و کاهندهی درد است. این گیاه ضدسرطان، تببر، پیشگیریکننده دیابت، حافظ کبد و رگهای خونی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. همچنین با آن میتوان محلول ضد اضطراب تهیه کرد.
ریحان حاوی اسانسهای روغنی فرار و سرشار از آنتی اکسیدان است، که در آب حل نمیشوند و آنقدر کوچک و سبک هستند که از هوا و منافذ پوستمان عبور میکنند. عطر و طعم متمایز ریحان به دلیل وجود این اسانسهای فرار است. البته این گیاه ویژگیهای شفابخشی نیز در خود دارد.
ریحان در تهیهی غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد ودارای آنتی اکسیدان، منیزیم و انواع ویتامینها میباشد. استفاده از آن برای سلامت بدن خواص بسیاری دارد. همچنین از زمانیکه مشخص شد این گیاه ضد باکتری است و توانایی ضد میکروبی دارد، در تولید عطر، شویندههای خانگی و محصولات بهداشتی و دندانپزشکی نیز از آن استفاده شد. همچنین فاقد چربی، پروتئین، قند یا فیبر است.
ریحان خشک به عنوان یک سبزی معطر، می تواند فعالیت رادیکالهای آزاد را محدود کند. رادیکالهای آزاد در بدن کاری به جز آسیب زدن به سلولها و بروز بیماریهای مختلف ندارند.در واقع یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی همین رادیکالهای آزاد هستند. آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در ریحان از افراد در برابر آسیبهای گذر زمان، پیری زودهنگام سلولها و همچنین بیماریهای پوستی محافظت میکند.
سبزیجات خشک در بازار کیفیت های مختلفی دارد که این کیفیت بستگی به نوع تهیه بار و نیز نحوه شستشو و خشک کردن دارد.
کاربرد ریحان خشک
از ریحان خشک میتوان در تهیه و آماده سازی آبمیوههای مختلف، انواع سوپها، املتها، ماکارونیها، کوکوها و تمام غذاهایی که در کنار یک سبزی معطر دلنشینتر و خوشمزهتر میشوند، و همچنین برای طعم دادن به انواع گوشت ها، ماهی ها، سالادها و سس پستو، سس گوجه مارینارا، یا ترکیب آن با طعم های روغن زیتون، سیر، پنیر، سرکه و مغزها استفاده کرد.
درمان سردرد و کمک به کاهش هرگونه درد
از ریحان خشک یا تازه، میتوان برای درمان سردردهای میگرنی و عصبی استفاده کرد. رایحه خوش عطر ریحان، به آرامش اعصاب کمک میکند و ضربان رگهای خونی مغز را کاهش میدهد.
برای استفاده از ریحان به عنوان درمانی برای سردردهای همیشگی و مزمن، تنها کافی است که کمی از پودر ریحان خشک را در یک ظرف کوچک بریزید و آن را بو بکشید. همچنین میتوانید ریحان خشک را بجوشانید و با آن بخور بگیرید تا بخار آن با سر شما برخورد کند. به این ترتیب سردرد شما بهتر میشود.
ریحان خشک و تازه همچنین به طور کلی برای کاهش درد نیز مفید است. در واقع عصاره الکلی برگ ریحان باعث کاهش علائم درد میشود و عملکرد آن مشابه با اثر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی در کاهش دردهای مختلف است.
تقویت سلامت قلب و عروق و کاهش فشار خون
ریحان خشک یا تازه به عنوان یک خوراکی آنتیاکسیدان و ضدالتهاب، میتواند به انقباض و انبساط ماهیچههای کنترلکننده عملکرد عروق خونی کمک کند. بنابراین با چنین عملکردی باعث ایجاد یک فشار خون سالم شود.
ریحان خشک، دارای خواصی برای کمک به جلوگیری از تجمع خطرناک پلاکتهای خون است. زمانی که پلاکتهای خون به هم چسبیده باشند، میتوانند در شریانها و رگهای بدن لخته ایجاد کنند و باعث ایست قلبی شوند. ریحان با جلوگیری از تجمع پلاکتها، مانع بسته شدن رگها میشود.
ریحان سرشار از پتاسیم است و با کاهش سطح کلسترول و فشار خون در بدن، از گرفتگی رگها پیشگیری میکند. بنابراین از این جهت نیز باعث بهبود سلامت قلب و عروق کمک میشود.
موارد منع مصرف
مصرف دارویی دردوران شیردهی و در بارداری باعث تحریک رحم و در نتیجه سقط می شود پس بهتر است در این دوران استفاده نشود.
برای خرید ترخون خشک اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# موارد استفاده ریحان خشک # خرید ریحان خشک اعلی # خواص ریحان خشک # dried basil