شکر قهوه ای «طبعی گرم» دارد که از آب نیشکر تهیه می شود و فقط مقدار کمی شیره دارد که قند قهوه ای رو طعم آن را نیز دارد.شکر قهوه ای منبع خوبی از مواد معدنی مهم مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم و پتاسیم است، هر روز یک قاشق چایخوری شکر قهوه ای به همراه چای، 20٪ از نیاز روزانه آهن را به شما می دهد و کلسیم، در واقع برای پیشگیری یا درمان کم خونی در دوران بارداری استفاده می شود. به همین دلیل این ماده غذایی در درمان بیماریهایی مانند نفخ معده، یبوست و سردمزاجی بسیار موثر است. برای خرید شکر قهوهای با کیفیت به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه کنید.
از شکر قهوهای در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد : رفع خارش و اگزمای بدن درمان قولنج شکم و ناف جلوگیری از تهوع درمان سردرد درمان سردی و ضعف بدن درمان اسهال و دلپیچه تسکین دهنده دردهای عضلانی.
خواص و ویژگی ها
شکر قهوه ای شیرین کننده ای بسیار مشابه شکر سفید است و از نیشکر تهیه می شود. با این تفاوت که حاوی مقادیر متفاوتی از ملاس می باشد. مشابه همه انواع شکرها، شکر قهوه ای نیز دارای کالری و کربوهیدرات است، ولی مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد معدنی در آن وجود ندارد. از این رو می تواند بخشی از الگوی غذایی باشد به شرط آنکه در حد تعادل مورد مصرف قرار گیرد.
تمام کالری حاصل از شکر قهوه ای از منشأ کربوهیدراتی آن است. هر یک قاشق چایخوری از این شیرین کننده 17 کالری انرژی به دست می دهد و تمام این کالری از قندها است. هیچ گونه فیبر یا نشاسته ای در شکر قهوه ای موجود نیست. بار گلایسمیک آن 3 تخمین زده شده است که بسیار پایین است. با این حال بار گلایسمیک تحت تأثیر اندازه سهم است، بنابراین اگر مقدار مصرفی بیش از یک قاشق چایخوری باشد بار گلایسمیک تخمینی بالاتر خواهد بود.
ضمن اینکه چربی و پروتئین در شکر قهوه ای موجود نمی باشد در مقادیر مصرفی معمول از آن مقدار قابل توجهی از ریزمغذی ها نیز در آن یافت نمی شود. با این حال در مقادیر بالای دریافتی، می تواند فراهم کننده بخشی از مواد معدنی باشد. در سهم یک لیوان از شکر، 183 میلی گرم کلسیم و مقادیر کمتری از آهن، منیزیم، سلنیوم، منگنز و پتاسیم تأمین می شود.
مصرف مطلوب
شکر قهوه ای مشابه تمام انواع قندها یک کربوهیدرات ساده است که منبع سریع انرژی (گلوکز) را برای بدن و مغز فراهم می کند. گلوکز منبع انرژی ترجیحی برای مغز است. با این حال کالری و کربوهیدرات مازاد به دست آمده از شکر و سایر منابع به صورت چربی ذخیره می شوند، بنابراین مهم است که شکر در مقادیر متعادل مصرف شود.
قند اضافه مصرفی متهم اصلی افزایش نرخ بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، دیابت نوع 2، سندروم متابولیک و کبد چرب غیر الکلی است. با این حال برخی کارشناسان معتقدند که اگر شکر در مقادیر مورد توصیه مصرف شود نقشی در افزایش خطر بیماری ها نخواهد داشت. بر اساس راهنماهای تغذیه ای، حد بالای مصرف شکر نباید از 10 درصد کل کالری روزانه بالاتر رود. هرچند باید این نکته را نیز توجه داشت که این عدد می تواند برای افراد با شرایط فیزیولوژیک متفاوت فرق داشته باشد.
برخی تصور می کنند شکر قهوه ای به دلیل داشتن ملاس جایگزین سالم تری برای شکر سفید است. ملاس به دلیل محتوای ویتامین ها و مواد معدنی نظیر پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم، کولین و برخی ویتامین های گروه B شناخته می شود، اما در صورتی که شکر قهوه ای در محدوده توصیه شده مورد مصرف قرار بگیرد، ریزمغذی هایی که از ملاس به دست می آیند قابل توجه نخواهد بود.
عوارض نامطلوب شکر قهوه ای
شاید به نظر برسد در زندگی روزمره مقادیر قابل توجهی شکر مصرف نمی شود، اما با خواندن برچسب های تغذیه ای موجود بر روی محصولات غذایی متوجه می شویم که انواع شکر از جمله شکر قهوه ای در محصولاتی که انتظار نداریم نیز موجود است. برای مثال محصولاتی نظیر سس اسپاگتی، کره بادام زمینی، کچاپ و سس سالاد حاوی قند افزوده هستند.
با توجه به این موضوع که شکر معمولاً در بسیاری از غذاها پنهان است بسیاری از افراد بدون آنکه متوجه بشوند مقدار قابل توجهی قند و شکر مصرف می کنند. این موضوع به خصوص در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 که باید سطح قند خون خود را کنترل کنند و مانع از هایپرگلایسمی شوند حائز اهمیت است.
از این رو فرد مبتلا به دیابت باید در زمینه گنجاندن شکر قهوه ای در رژیم غذایی خود با مشاور تغذیه مشورت کند.
# خرید شکر قهوه ای # خرید پودر فند # خواص شکر قهوه ای # طرز استفاده از شکر