نام علمی: Anethum greoveolens L.
نام عمومی: Dill
خانواده: جعفری (َApiaceae)
شوید گیاهی است یکساله است. ارتفاع بوته به 60 تا 120 سانت میرسد. زمان گلدهی آن در تابستان و در طول روزهای بلند انجام می گردد. یکی از سبزیهای فصل خنک میباشد و قابلیت کشت در بهار و پاییز را دارد. ساقه اصلی آن بسیار طولانی شده که تعداد زیادی شاخههای فرعی از آن جدا میگردند. در انتهای شاخههای فرعی و ساقه اصلی چتر مرکب به وجود میآید که گاهی قطر آن به بیش از ۱۵ سانتیمتر میرسد. گلهای شوید زرد رنگ هستند.
این گیاه حشرات مفید زیادی را به خود جذب می کند و در هنگام گل دهی با زنبور ها و پروانه ها رو به رو خواهید شد.
جهت خرید بذر سبزیجات به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه کنید.
همچنین کفشدوزک ها این گیاه را بسیار دوست دارند. با تقویت خاک این موجودات را نگه دارید. وجود زنبور و کفشدوزک برای باغچه لازم است. با وجود کفشدوزک ها دیگر خبری از آفات و شته ها نیست.
خاک مورد نیاز کاشت
بهترین خاک برای کاشت شوید، خاک لومی شنی میباشد.
کاشت
کاشت شوید بسیار ساده است. برای کاشت شوید بذرها را به عمق نیم سانتیمتری، و در ردیفهایی با فاصله 40 تا ۶۰ سانتی متر از هم بکارید. میتوانید بذرها را بر روی بستر خاک پخش کنید و با شن کش آن را زیر خاک کنید.
جوانه زنی بذر به مدت ۱۰ الی ۱۴ روز طول می شکد.
آبیاری
نیاز آبی شوید زیاد نبوده و در شرایط آب و هوای گرم بخوبی رشد می کند. بهتر است هر 8 الی 10 روز آبیاری گردد.
برداشت
زمان و چگونگی برداشت محصول به نوع استفاده از گیاه بستگی دارد. زمان مناسب برای برداشت پیکر رویشی ( به عنوان سبزی و ادویه) قبل از ساقه دهی است. با کمی تاخیر یعنی از آغاز ساقه دهی نیز می توان محصول را برداشت نمود. گیاهان را باید حداکثر از فاصله 25 تا 35 سانتی متری از سطح زمین برداشت کرد.
چنانچه هدف از کاشت شوید استخراج اسانس از بذرها یا پیکر رویشی آنها باشد زمانی باید به برداشت محصول اقدام نمود که محتوی حداکثر مقدار اسانس باشد.مقدار اسانس از بدو ساقه دهی بتدریج افزایش مییابد و تا مرحله گل دهی مقدار آن به حداکثر می رسد. به منظور استخراج اسانس از پیکر رویشی بهتر است گیاهان از ناحیه 20 تا 25 سانتی متری قسمت فوقانی بریده شوند.
عمل برداشت پیکر رویشی با دست یا ماشین امکان پذیر است. مقدار عملکرد پیکر رویشی 15 تا 25 تن در هکتار است که از آن 40 تا 80 کیلوگرم اسانس استخراج میشود.
جمع آوری بذر
اگر هدف جمع آوری بذر باشد جمع آوری می تواند در یک یا در دو مرحله انجام گیرد. جمع آوری در دو مرحله ضایعات زیادی در بر دارد و برداشت یک مرحله ای مناسبتر است. در جمع آوری یک مرحله ای پس از رسیدن میوه های چتر های اصلی اقدام به جمع آوری تمام چترها می کنند. پس از خشک شدن آنها را بوجاری کرده و پاک می کنند.
موارد مصرف
شوید بعنوان یک سبزی به صورت خشک و تازه مورد استفاده قرار می گیرد.
از این گیاه برای درست کردن انواع ترشی به همراه بذر آن استفاده می شود.
درآشپزی و استفاده در غذاهایی مثل شوید پلو
مصرف ادویه ای
مصرف در پخت نان های معطر
راهکاری ساده اما مهم جهت سبز شدن برخی سبزیجات
سبز شدن برخی از سبزی ها از قبیل تره، جعفری و مرزه بسیار دیر انجام می گردد. و بسیاری از کسانی که برای اولین بار این سبزی ها را کشت می کنند بدلیل نداشتن اطلاع کافی از زمان سبز شدن آنها، علت دیر سبز شدن بذرها را قوه نامیه پایین بذر می پندارند در حالیکه چنین نیست.
بهمین منظور ما روشی بسیار ساده و کاربردی جهت برطرف کردن این مشکل به شما پیشنهاد میکنیم.
پرایمینگ بذر
پرایمینگ بذر یکی از تکنیکهای بهبود کارائی بذر است. این روش میتواند باعث بهبود جوانه زنی و استقرار گیاهچه به عنوان مهمترین مرحله بحرانی چرخه زندگی گیاهان شود. پرایمینگ دارای انواع مختلفی هست که در اینجا روش هیدروپرایمینگ بذر جعفری را به اختصار توضیح می دهیم .روشی بسیار ساده و کم هزینه برای سرعت بخشیدن به سبز شدن بذرهایی که دیر سبز می شوند هست.
روش کار
بذرهای جعفری را به درون یک ظرف قرار دهید و سپس روی آنها آب می ریزیم و اینکار را ادامه میدهیم تا حدود 1 الی 2 سانت آب روی بذرها قرار گیرد. ظرف حاوی بذر و آب را به مدت 48 ساعت در دمای اتاق نگهداری می کنیم. بهتر است هر 12 ساعت آب ظرف تعویض گردد و آب تازه روی بذرها بریزید. پس از گذشت 48 ساعت بذرها را از آب کشیده و در روی یک پارچه و در محیطی سایه قرار میدهیم تا رطوبت آنها کاهش یابد و خشک شود، که به این عمل هیدروپرایمینگ بذر گویند.
پس از خشک شدن بذرها می توان بذرها را کشت کرد. این عمل سبب جذب آب و فعال شدن آنزیمهای بذر می شود که این کار باعث بالا رفتن سرعت سبز شدن بذرها پس از کاشت می شود.
راهنمای کلی کاشت سبزی
سبزی ها جز گروه محصولات وجینی درجه یک می باشند و نیاز به خاکی با مواد غذایی بالایی دارند، بنابراین برای کاشت موفقیت آمیز و پروش یک سبزی خوب نیاز به زمینی است که از مواد غذایی کافی، بافت متعادل و زهکشی خوب برخوردار باشد. حال اگر زمین ما چنین شرایطی را ندارد می توان با اضافه نمودن کود پوسیده دامی، مشکل کمبود مواد غذایی و بافت خاک برطرف کرد.
محصولات
محصولات استثنائی که ما ارائه میدهیم. ما با بکارگیری کارشناسان متخصص علوم و تکنولوژی بذر اقدام به تولید بذرهای اصلاح شده و استاندارد در بسته بندی های کوچک و بزرگ در ایران نمودهایم. هدف ما اینست که با رعایت اصول استاندارد، بذرهایی با خلوص و قوه نامیه بالا و نهایتا بهترین کیفیت را برای شما کشاورزان و مصرف کنندگان این محصولات فراهم آوریم.
قوه نامیه بالای بذر
با انجام آزمون جوانه زنی بذر ، قوه نامیه بذرها را تضمین می کنیم.
دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی
اخذ مجوز رسمی از مراجع زیربط جهت تولید و بسته بندی بذر انواع گیاه
تنوع محصولات
اغلب محصولات شرکت با شرایط آب و هوای ایران کاملا سازگار هستند تقویم کشت محصول باغچه شما هیچگاه خالی نیست ، برای هر فصل میتوانید محصول جدیدی انتخاب کنید. سبزی های بهاره و پاییزه، گلهای بهاره و پاییزه، صیفی جات تابستانه.
# بذر گیاهان دارویی # کشت سبزیجات جات # خرید بذر سبزیجات # خرید بذز شوید # نحوه کاشت شوید # بذر طلایی رویان