پسته فندقی به دلیل داشتن شکل گرد و کروی، شباهت زیادی به فندق دارد و از همین جهت به این نام مشهور شده است و البته با پسته کله قوچی نیز از یک خانواده است.
این پسته را با نام پسته اوحدی نیز میشناسند. این نام از فردی که برای اولین بار این نوع پسته را شناسایی و کشت کرد، گرفته شده است. این پسته نخستین بار در بین سالهای 1320 تا 1330 در روستای فتح آباد رفسنجان، توسط فردی به نام «مهدی اوحدی» شناسایی و انتخاب شد. این رقم از پسته، تنها در طی 50 سال آنچنان محبوب شد که امروزه حدود 60 تا 70 درصد باغهای پستهکاری رفسنجان را به خود اختصاص داده است.
پسته فندقی نسبت به سایر پسته ها، ارزان ترین رقم پسته می باشد. دلیل پایین بودن قیمت آن نسبت به ارقام دیگر، شکل ریز و حجم بالای تولید و صادرات آن است. به همین دلیل، پسته فندقی بیشترین میزان صادرات پسته از ایران را تشکیل می دهد. پوست پسته فندقی به طور طبیعی به رنگ کرم روشن است.
دلایل محبوبیت پسته فندقی
پسته فندقی، علاوه بر دلپذیرتر کردن مهمانیها با مغز خوشمزه، شکل کروی و گرد آن را برای تزیین انواع شیرینی پسته ای مناسب کرده است. همچنین به علت مقرون به صرفه بودن نسبت به انواع پسته، برای استفاده در شیرینی هایی مانند مسقطی، گز ،سوهان و در صنعت بستنی سازی نیز از پسته فندقی استفاده می شود.
پسته فندقی علاوه بر این که بسیار خوشطعم و خوشرنگ است و با آنها شهرت زیادی کسب کرده، به پسته اقتصادی که به ریز بودن دانه های آن مربوط است نیز مشهور است. این پسته انس بالایی دارد. انس بالا به این معنا است که در جرم مشخصی از آن (مثلا 1 کیلوگرم)، تعداد بیشتری (حدود 1000 تا 1100 عدد) دانه پسته وجود دارد. دلیل دیگری که این پسته، پایینترین قیمت را در بین سایر انواع پسته دارد این است که بیشتر حجم کشت باغهای پسته (55 تا 60 درصد استان کرمان) را به خود اختصاص داده و در بازار نیز فراوانی بیشتری دارد.
ویژگی های ظاهری پسته فندقی
رنگ غالب مغز پسته سبز و هنگام رسیدن رنگ رویی آن به رنگ قرمز
خوش رنگی تبدیل می شود.
رنگ رویی مغز ارغوانی است.
پوسته استخوانی و سخت آن، کرم رنگ است.
رنگ رویی (پوشش) مغز آن، ارغوانی است.
شکل پسته فندقی، گرد و کروی است.
این رقم پسته نسبت به پستههای احمد آقایی، اکبری و کله قوچی بسیار ریزتر است.
ابعاد پسته خشک ۱۸ میلیمتر است.
پسته خشک فندقی دارای عرض ۱۱ میلیمتر (به طور میانگین) می باشد.
پسته فندقی دارای قطر ۱۱.۶ میلیمتر است.
خواص پسته فندقی
پسته فندقی همه خواص و فواید پسته را دارد و مواد مغذی در این نوع پسته بسیار زیاد است. به عنوان مثال پسته و پسته فندقی سرشار از مواد معدنی مثل پتاسیم ، آهن ، فسفر و... می باشد. پتاسیم عنصری است که خیلی در سلامتی اجزای بدن انسان نقش دارد، مثلا ضربان قلب را تنظیم می کند، فشار خون را تنظیم می کند و عضلات عروق را تقویت می کند. کسانی که از کم خونی رنج می برند با مصرف پسته به علت وجود آهن ، مشکلشان بهبود پیدا می کند .
پسته باعث تقویت جنسی می گردد، مصرف دراز مدت پسته باعث می شود که قوای جنسی بهبود پیدا کند ، لذا برای کسانی که از اختلالات جنسی رنج می برند ، مصرف پسته به صورت منظم توصیه می شود.
تفاوت بین پسته فندقی و کله قوچی
این دو رقم پسته نیز به دلیل شکل کروی و گرد خود،از یک خانواده هستند.
اندازه پسته کله قوچی (به طور متوسط 1/50 تا 1/70 سانتی متر مربع) درشتتر از اندازه پسته فندقی (به طور متوسط 1/40سانتی متر مربع) است. به طور کلی پسته کله قوچی، پستهای درشت و پسته فندقی، پستهای ریز شناخته میشود.
رنگ رویی مغز پسته کله قوچی، سبز مایل به خاکستری است؛ در حالی که رنگ رویی مغز پسته فندقی، ارغوانی است.
این دو پسته، از نظر رنگ پوسته سخت خود نیز تفاوتهایی دارند. رنگ پوسته سخت پسته کله قوچی، سفید استخوانی مایل به تیره است؛ در حالی که رنگ پوسته سخت پسته فندقی، کرم رنگ است.
انس (تعداد پسته در هر کیلوگرم) این دو نوع پسته نیز بسیار متفاوت است. در هر کیلوگرم پسته کله قوچی، حدود 700 تا 800 دانه مغز وجود دارد؛ در حالی که در هر کیلوگیرم پسته فندقی، حدود 1000 تا 1100 دانه مغز وجود دارد.
پستههای کله قوچی، به علت درشتی بسیار زیاد مغزشان، نسبت به نوع فندقی، خندانتر هستند.
و راه دیگری نیز برای تشخیص این دو نوع پسته ، لبههای پوسته سخت پستهها است. پستههای فندقی، کاملا گرد و کروی هستند؛ در حالی که لبههای پستههای کله قوچی کمی زاویهدار و دارای قوس خاصی هستند.
چگونه از پسته در منزل نگهداری کنیم؟
پسته، همزمان که یک ماده غذایی بسیار ارزشمند محسوب میشود، یک کالای بسیار مهم اقتصادی و لوکس است و باید در شرایط مطلوبی نگهداری شود. برای حفظ و نگهداری این الماس سبز، باید دو عامل مهم را کنترل کنید. اولین عامل دما است. دمای زیاد میتواند پستههای ارزشمند شما را به خانهای مناسب برای انواع قارچها و حشرات تبدیل کند. رطوبت عامل مهم بعدی است که باید آن را کنترل کنید. رطوبت رشد و تکثیر باکتریها را درون پستهها سریعتر و راحتتر از همیشه میکند. برای نگهداری صحیح از پسته، میتوانید آنها را یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
نگهداری در یخچال:
برای نگهداری از پستهها در یخچال، بهتر است از کیسههای پلاستیکی دوری کنید و در عوض از ظرفهای دربدار پلاستیکی استفاده کنید. دمای یخچال را 4 درجه سانتی گراد یا پایینتر نگه دارید تا به این ترتیب پستههای شما برای یک سال تمام، کاملا سالم باقی بمانند.
نگهداری در فریزر:
اگر به دنبال بهترین روش نگهداری از پسته در منزل خود هستید، آنها را در فریزر نگه دارید. فضای درون به دلیل دور بودن از نور و گرما، میتواند جایگاه مناسبی برای پستههای شما باشد. برای این کار، میتوانید از کیسههای پلاستیکی ضخیم یا ظروف پلاستیکی دربدار استفاده کنید. به این ترتیب میتوانید پستههای خود را برای 2 تا 3 سال کاملا سالم نگه دارید.
برای خرید پسته فندقی شور اعلی به فروشگاه اینترنتی بهسا مارکت مراجعه فرمایید.
# خرید پسته فندقی # خواص پسته فندقی # خرید انواع آجیل # قیمت پسته فندقی # قیمت پسته فندقی در مشهد # خرید خشکبار در مشهد # خرید پسته فندقی شور # Pistachio